„Rahvusringhäälingul on täiesti olemas isegi sobiva nimega raadiojaam „Raadio Tallinn“, mis võiks alustada koostööd Tallinna Linnavalitsusega olulisemate pealinna sündmuste ja uudiste kajastamisel,“ rääkis Toobal.

Toobali sõnul pakub hetkel Raadio Tallinn uudised nii Eestist kui ka välismaalt näiteks BBC programmi edastades. „Tasub kaaluda mõtet, kas ja kuidas oleks võimalik koostöö Tallinnaga edastamaks eraldi saadetena pealinnas toimuvat.“

„Raadiot on võimalik kuulata nii taustaks, autoroolis kui ka spordirajal – seega annaksime raadioprogrammidega võimaluse laiendada nende inimeste ringi, kes tunnevad huvi ja tahavad kuulata igal ajal seda, mis parajasti Tallinna puudutab,“ lisas Toobal.

„Oma raadioprogrammi loomine ei tohiks aga sündida Tallinna Televisiooni kaotamise teel – mida laiemalt pealinna tegemistest kogu Eesti inimesi teavitatakse, seda parem,“ leidis Toobal.

Keskerakondlasest riigikogu liige Rainer Vakra tegi täna ettepaneku, et maksumaksjale aastas 2,4 miljonit eurot maksma minev Tallinna Televisioon tuleks muuta hoopis raadiojaamaks - raha läheks vähem ja ei peaks oma näo kaotamise hinnaga konkureerima eratelekanalite programmiga. Vakra sõnul on Tallinnale mõeldud infokanalist kasvanud välja totaalne monstrum, millel pole ei saba ega sarvi.

Tallinna televisiooni asendamine Tallinna raadioga vähendaks kulu linna eelarvele kümnetes kordades. "Seega saaks suure hulga vahendeid suunata tõesti kas või lasteaedade remondiks. Teisalt kaoks vajadus võistelda oma valdkonna suurtega, et naelutada tallinlane kella 19–22 televiisori ette. Minu rõõmuks saaksin oma kodukandi uudiseid kuulata ja Tallinna tegemistest teada tööl, autos või isegi Nõmmel metsajooksu tehes. Ja kui midagi mõistlikku pole eetris rääkida, laske lihtsalt mõnusat Eesti muusikat," sõnas Vakra.