Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk rääkis Delfile, et ilmselt toimub erakonna pidu samas, kus alati - Meriton Grand Conference & Spa hotellis.

„Selle aasta mõte on, et välisesinejaid me ei kutsu ja meie enda erakonna talendid näitavad, mis nad oskavad,“ ütles Pukk. Ta tõdes, et kulutustega tuleb mõistlik olla.

Ajakirjandusele intervjuude andmine võiks Puki sõnul olla omaette selleks ettenähtud kohas. „Et ei oleks nii, et päris söögilauast saab igalt inimeselt intervjuu võtta,“ sõnas ta.

Põhjuseks Savisaare jalahoobi kajastamine?

Ta meenutas, et eelnevatel aastatel on Keskerakonna valimispeol olnud palju reportereid ja igas kaadris on siis olnud salatikauss. Seepärast otsustas erakond tänavu ajakirjanikele suhtlemiseks tingimusi natuke täpsustada.

Millised need täpselt olema saavad, otsustab erakond järgmisel nädalal.

2009. aasta oktoobris toimunud kohalike omavalitsuste valimistel suurepärast tulemust  tähistanud Keskerakonna pidu varjutas juhtum, kus Edgar Savisaarele langes kaela tantsijanna, kelle sülelusest pääsemiseks võttis poliitik abiks jalad. Piinlikku jalahoopi kajastasid nii telekanalid kui fotograafid.

IRL ja Reform pidutsevad lähestikku

„Meie seekordne valimispidu toimub Swissôtelis restoranis Horisont,“ ütles Reformierakonna pressisekretär Silver Pukk.

Isamaa ja Res Publica Liidu liikmed kogunevad nende pressiesindaja Rauno Veri teatel valimistulemusi ootama hotelli Radisson.

Nii Silver Pukk kui Rauno Veri kinnitasid Delfile, et ajakirjanikud on oodatud koos erakonna liikmetega valimistulemusi ootama ja kajastama.

Ka sotsid ja rohelised ootavad ajakirjanikke endale kaasa elama.

Valimiste päeva õhtul toimub sotsiaaldemokraatide koosviibimine ja valimistulemuste ootamine kohvikus Wabadus, teatas erakonna avalike suhete juht Kristi Ruul.

"Artiste selleks õhtuks ei ole kavas kutsuda, aga on võimalik, et muusikaliselt ja sõnaliselt astuvad üles erakonna liikmed," täpsustas Ruul. Peo maksumust ta hetkel veel öelda ei osanud.

"Kavas on tellida suupisteid, alkoholi ostab igaüks kohapealt ise," ütles ta. "Ajakirjanikud on loomulikult oodatud meile kaasa elama."

Eestimaa Rohelised ja vabad kodanikud kogunevad Nordic Hotel Forumi lobby-baaris, et üheskoos vastu võtta Eesti rahva otsus.

Rahvaliidu peasekretär Taavi Pirk ütles BNS-ile, kui pidu otsustatakse korraldada, toimub see hotellis Salzburg.