Keskerakonna peasekretär Jaak Aab sõnas, et Jüri Pallo välja arvamine erakonnast ei ole eelmisel nädalal toimunud niinimetatud põliskeskerakondlaste koosoleku tõttu, vaid põhjused peituvad mujalgi.

„Pallo on käitunud oma erakonda kahjustavalt ja suhelnud erakonna teiste liikmetega solvavalt ning ebaeetiliselt,“ rääkis Aab. Seetõttu otsustas Võrumaa piirkond juba 21. jaanuaril Pallo erakonnast välja arvata.

Ta lisas, et põliskeskerakondlaste moodustamist juhatuse otsuse võrrandist välja arvata muidugi ei saa. „Valimisliitu, mis kasutab Keskerakonna nime ja lisab sinna veel mingi täiesti arusaamatu põlisuse, ei saa tõsiselt võtta. Tegemist on erakonna nime väärkasutamisega isiklikeks eesmärkideks ja tuntuseks,“ lisas Aab. Tema sõnul pole valimisliidul Võrumaal tegelikku toetust ning pauku luuavarrast oodata pole, vihjates siinkohal ka teisele valimisliitlasele, karistatud pommimehele Jüri Luigele.

Võrumaa piirkonna juht, riigikogulane Anneli Ott sõnas eelmisel reedel, et inimestes tekitab põliskeskerakondlaste käitumine segadust ning mõistmatust. „Erakond on Võrumaal ja mujalgi ühtne, minnes välja vaid Keskerakonna nimekirjadega,“ kinnitas Ott. Ta lisas, et piirkond on olnud alati kõigi erakonna liikmetega koostööks valmis ning vajadust alternatiivsete nimekirjade loomiseks pole. Kahjuks on mõned inimesed lihtsalt otsustanud külvata segadust.