„On kahetsusväärne, et meediaärimees Luik Kuku raadio otsesaates rahvale valetab,” ütles Keskerakonna peasekretär Priit Toobal erakonna pressiesindaja teatel.

„Pöördume kindlasti Avaliku Sõna Nõukogu poole hinnangu saamiseks,” kinnitas Toobal. Luik ütles saates, et Keskerakonna nimekirjas on ikka veel endine Eesti peaprokurör Indrek Meelak ja advokaat Viktor Kaasik.

Toobal ütles, et Indrek Meelak astus erakonda 21.07.1998 ja on registrist kustutatud 01.01.2006 ning Viktor Kaasik astus erakonda 09.04.2002 ja on registrist kustutatud 01.01.2005.

Toobali sõnul on Eesti ajakirjandusele tõsine kaotus kunagi objektiivse ja sõltumatu ajakirjanikuna tuntust pälvinud Luige langemine keskpärase propagandisti rolli, kes faktide pähe avaldab valeinfot.

Hans H. Luik nentis raadiosaates Keskpäevatund, et Keskerakond on nagu NLKP — sealt ei saagi välja astuda. Heinz Valk, Ada Lundver, Indrek Meelak ja Viktor Kaasik on teatanud et lahkuvad erakonnast. Ometi on nende nimed erakonna ametlikus nimekirjas, ütles Luik.

Neljast nimest üks osutus veaks. Viktor Kaasik on Keskerakonnast lahkunud, ja ka nimekirjast kustutatud. Valk, Lundver ja Meelak nimekirjast kustutatud ei ole.

Äriregistri andmetel oli endine peaprokurör Indrek Meelak 1. jaanuari 2008 seisuga jätkuvalt Eesti Keskerakonna liikmete nimekirjas 4754. kohal.

Ekspressi teatel näitab Keskerakonna nimekirjade analüüs, et vaatamata avalikust erakonna nimekirjast väljaastumisest ei ole sealt lahkunud ei Heinz Valk (koht 9345 aastal 2008) ega ka Ada Lundver(koht 4434 aastal 2008).