Keskerakonna abiesimees Peeter Kreitzberg ütles neljapäeva õhtul BNS-ile, et tema teada esitas Põlda avalduse, milles ta loobus rahandusministri kohast Siim Kallase valitsuses.

Keskerakonna infojuht Evelyn Sepp lükkas selle informatsiooni ümber, kinnitades, et neljapäevaõhtuse seisuga on Keskerakonna rahandusministrikandidaat endiselt Meelis Põlda.

Reformierakonna aseesimehe Meelis Atoneni sõnul ei oska ta Põlda kandidatuuri rahandusministri kohale kommenteerida.

“Ma ei tea selle kohta midagi, tean et Keskerakond pidi arutama Põlda kandidatuuri veel kord neljapäeva õhtul, kuid rohkem mul informatsiooni ei ole. Ma tean, et Kallas läheb homme hommikul presidendi juurde ja esitab valitsuse uue koosseisu,” ütles Atonen.

Tulevane peaministri büroo juht Rain Rosimannus ütles BNS-ile, et tema ei ole viimaste arengute kursis.

“Olen juba kella neljast alates olnud Rapla volikogus ja ma ei oska öelda midagi muud, mis on kirjas koalitsioonilepingus,” lausus Rosimannus.

Reformierakonna esimees ja peaministrikandidaat Siim Kallas ning Keskerakonna esimees Edgar Savisaar kohtusid neljapäeva pärastlõunal ja üritasid Meelis Põlda ümber tekkinud erimeelsusi lahendada.

Riigikogult valitsuse moodustamiseks volitused saanud Reformierakonna esimees Siim Kallas kohtub reede hommikul kell 10 Kadriorus president Arnold Rüütliga ja esitab presidendile uue valitsuse koosseisu.

Põhiseadus annab presidendile valitsuse ametisse nimetamiseks kolm päeva.

Kallas on varem viidanud, et uus valitsus sooviks ametivande anda esmaspäeval ning pidada esimese istungi teisipäeval, 29.jaanuaril.

Kaksikliidu koalitsioonileppe järgi saab Reformierakond uues valitsuses kuus ja Keskerakond kaheksa ministrikohta.

Reformierakondlastest kuuluvad koos peaminister Siim Kallasega (53) uude valitsusse välisminister Kristiina Ojuland (35), kultuuriminister Signe Kivi (44), justiitsminister Märt Rask (51), keskkonnaminister Heiki Kranich (40) ja regionaalminister Toivo Asmer (55).

Keskerakonda hakkavad valitsuses esindama majandus- ning teede- ja sideminister Liina Tõnisson (61), sotsiaalminister Siiri Oviir (54), haridus- ja teadusminister Mailis Rand (27), kaitseminister Sven Mikser (28), siseminister Ain Seppik (49), põllumajandusminister Jaanus Marrandi (38) ja rahvastikuminister Eldar Efendijev (47).

Ametlikult on Keskerakonna rahandusministri kandidaat Meelis Põlda (34).

Uue rahandusministri kandidaadi nime ei osanud Kreitzberg öelda.

“Siim Kallas läheb presidendi juurde reede hommikul kell 10 ja nii kaua on tal aega pidada uue rahandusministri kandidaadi üle läbirääkimisi,” sõnas Kreitzberg.