Ernits selgitas, et vajutas hääletusel rohelist nuppu, kuid see jäi fikseerimata. Sellest, et tegelikult tema hääl kirja ei läinud, sai ta aru alles siis, kui Ratas ta peale hääletust oma kabinetti kohvile kutsus.

Keskerakonna juhatuse liige Jaanus Karilaid nentis, et kui hääletamisel toimub viga, tuleb kohe peale hääletamist ajada käsi püsti, rääkida oma mure ära ja siis viga parandatakse ja arvesse läheb saadiku tegelik soov.

Ernits ütles, et tema pole kursis sellega, mida eile otsustati, sest temaga pole keegi midagi rääkinud. "Esmaspäeval olin orjanduslikus lõunas, kes, mida ja kuidas minust rääkis, ei oska öelda," lausus Ernits.

Tema sõnul toimus nädal varem, esmaspäeva hommikul kell 8.30 üks Keskerakonna juhatuse koosolek, kus tund aega arutati tema isikut ja lubati nädala pärast selle juurde tagasi tulla.

Nädala eest tegid Ernitsa sõnul mitmed inimesed, sealhulgas Mihhail Kõlvart ja Jaanus Karilaid, ettepaneku ta Keskerakonnast välja visata.

Karilaid kinnitas, et tema toetab Ernitsa jätkamist Keskerakonnas ja tegi eile ka vastava ettepaneku. Samas ei saa Ernits endale lubada ühtegi sellist eksimust, nagu oli eelmisel nädalal, kui ta ei hääletanud Ratase poolt. "Ta on punase joone peal," ütles Karilaid.

Üleeilsel koosolekul oli inimesi, kes ei uskunud Ernitsa juttu inimlikust eksitusest, aga Karilaiu sõnul tehti siiski otsus Ernitsat uskuda. "Pärast hääletust on Peetriga räägitud. Kui ta kinnitab, et oli nii, siis peab uskuma temasse," lausus Karilaid. "Poliitilisele mängurlusele läbi sõrmede ei enam vaadata," hoiatas ta.

Ta soovitas Ernitsal aktiivsemalt kasutada võimalusi oma seisukohti väljendada riigikogu fraktsiooni, erakonna juhatuse ja volikogu koosolekutel ja mitte viia erakonnasiseseid vaidlusi erakonnast välja. Vaidlemise koht on enne otsuse tegemist, kui otsus on tehtud, tuleb see ellu viia.

Karilaid ütles, et tema ei mäleta sellist eelmise nädala koosolekut, millest Ernits räägib, kuigi Karilaid nentis, et erinevas formaadis koosolekuid on olnud väga palju.

Ernits ütles, et eelmise nädala koosolekul oli temal ka mitu kaitsjat. "Olga Ivanova ütles korduvalt, et kui hakatakse Peetrit välja viskama, siis lahkub ka tema ja ta pole ainuke. Kired möllasid," lausus Ernits.