Keskerakonna Haabersti piirkonna juhatus leidis, et Lepikson on erakonna mainet kahjustanud ning otsustas salajasel hääletusel ta Keskerakonnast välja arvata.

Salajasel hääletusel osales kümnest piirkonna juhatuse liikmest üheksa, kellest kuus toetas väljaarvamist, kaks oli selle vastu ning üks ei hääletanud.

Haabersti piirkond arutas Lepiksoni personaalküsimust Keskerakonna Noortekogu avalduse alusel, milles tauniti erakonna juhatuse liikmele sobimatut käitumist ning seati kahtluse alla Lepiksoni jätkamine erakonna juhatuse liikmena või Keskerakonna liikmena üleüldse.

Kuigi Robert Lepiksonile esitati korduvalt kutse viibida ka ise arutelu juures, ta sellel ei osalenud, ütles Keskerakonna infojuht Evelyn Sepp.

Vastavalt erakonna põhikirjale peab piirkonna juhatuse otsuse liikmelisuse lõppemise või jätkumise kohta kinnitama erakonna juhatus, kes arutab seda oma järgmisel korralisel koosolekul.

Haabersti piirkonna esimehe Kalev Kallo sõnul jäi juhatuse liikmetele arusaamatuks see, miks erakonna juhatuse liige ei suuda või ei taha olulisi küsimusi tõstatada erakonna juhatuses vaid halvustab oma kolleege ja erakonna otsuseid ning programmilisi seisukohti ajakirjanduse vahendusel.

“Pahameele pälvis see, et sisulise töö asemel valis Lepikson poliitilise tänavakakluse, mis ei ole aga aktsepteeritav ja kahjustab oluliselt erakonna mainet,” ütles ta otsust kommenteerides.

Nõmme piirkonna esimees Peep Põdder ütles BNS-ile, et Nõmme piirkonna liikmed kuulasid Tõnissoni selgitused ära. “Ta tunnistas, et eksis teadlikult erakonna põhikirja vastu,” lausus ta. Salajasel hääletusel oli piirkonnaorganisatsiooni esindajatest kuus Tõnissoni välja heitmise poolt ja kolm vastu.

Vastavalt erakonna põhikirjale kuuluvad riigikogu Keskerakonna fraktsiooni vaid erakonna liikmed ning liikmelisus erakonnas on seotud ka liikmelisusega riigikogus.