“Loomulikult teeb Keskerakond oma kandidaadile tõsise kampaania nii nagu ka eelnevatel riigikogu ja omavalitsuste valimistel,” ütles Keskerakonna peasekretär Küllo Arjakas BNS-ile. “Peame Kreitzbergi tõsiste võiduvõimalustega kandidaadiks.”

Tema sõnul ei meenuta seekordne presidendikampaania aga eelnevaid kampaaniad, sest esiteks pole see üldrahvalik kampaania, kuna kehtiv seadus ei näe ette presidendi otsevalimist rahva poolt.

Teise erinevusena tõi Arjakas välja selle, et kampaania põhirõhk on teiste valimiskampaaniatega võrreldes erinev, keskendudes kitsale ringile inimestele ja piirdudes põhiliselt omavalitsustegelaste ja ühiskonna arvamusliidritega.

“Keskerakonnal on koos oma koostööpartneritega head kogemused poliitiliste kampaaniate ülesehitamisel ning läbiviimisel,” märkis Keskerakonna peasekretär. “Seega alustame ka seekord siis, kui on õige aeg.”

Isamaaliit ja Reformierakond on aktiivse presidendivalimiste kampaania kävitanud, Keskerakond, Mõõdukad ja Rahvaliit pole seni ulatusliku selgitustöö tegemisega alustanud.