Keskerakonna esimees Edgar Savisaar peab oluliseks, et valitsus annaks

selles küsimuses viivitamatult selgitusi. “Majandusprognoosi kalevi alla panek on Eesti inimeste järjekordne petmine Reformierakonna ja IRL-i poolt,” ütles Savisaar Keskerakonna pressiesindaja teatel.

Savisaar peab võimalikuks, et valitsuses on juba kokku lepitud negatiivsemast prognoosist tulenevad ühiskonda halvavad kärped sotsiaalvaldkonnas. Samuti võib vähemusvalitsus loobuda pürgimisest eurole kohe peale valimisi.

“On võimalik, et oleme Andrus Ansipi ja Reformierakonna juhtimisel jõudnud veelgi suuremasse kriisi kui seni arvatud. On väga tõenäoline, et Ansip ja Laar söövad oma lubadusi pensionide, euro ja
vanemahüvitise osas juba valimistele järgneval päeval. Lihtsalt esmasäevaks selgub “üllatuslikult”, et tegelik olukord on taas palju hullem, kui valitsus teadis,” ütles Savisaar.

Keskerakond ootab valitsuselt koheseid selgitusi. Samuti soovib Keskerakond Reformierakonna asutajaliikmest Eesti Panga presidendilt Andres Lipstokilt teada, kes ja milliste põhjendustega andis korralduse prognoosi avaldamine valimiste järgsele nädalale edasi lükata.