2000. aasta veebruaris Keskerakonna Võru piirkonnaga liitunud Triin (25) saatis mullu detsembris erakonna Võru kontorisse posti teel kirjaliku avalduse nimekirjast väljaarvamiseks. „See oli vist enne jõule, kui saatsin — lootsin vana aastaga asja kaelast ära saada ja nii öelda „puhtalt” uude aastasse astuda,” rääkis naine, lisades, et palus avalduses end nimekirjast kustutamisest kindlasti ka teavitada, kirjutab LõunaLeht.

Teadet nimekirjast väljaarvamise kohta ei tulnud ei veebruaris ega ka märtsis, ning aprillis võttis Triin taas kontoriga e-posti teel ühendust. Võrumaa piirkonna esimees Carmen Reidla vastas, et otsus Triinu nimekirjast väljaarvamise kohta on vastu võetud ning saadetud Tallinnasse kinnitamiseks.

„Keskerakonnast väljaastumise alus on erakonna osakonna juhatusele esitatud kirjalik avaldus, mis on individuaalne ja allkirjastatud. Väljaastumine registreeritakse erakonna osakonna juhatuses, piirkonna juhatuses ja erakonna juhatuses. Seega on tegemist küllalt pika protsessiga, sest erakonna tööorganid käivad koos teatava ajalise intervalliga,” teatas vastuseks LõunaLehe päringule Keskerakonna Võru piirkonnajuht Carmen Reidla.

Keskerakonna peasekretäri Kadri Musta poolt 4. aprillil allkirjastatud ja 11. aprillil posti pandud lahkumisavalduse kinnituse sai Triin kätte päev hiljem.

Äriregistri teabesüsteemis oli Triin Keskerakonna liikmena kirjas ka veel sel esmaspäeval.