Rahvaliidu ja Keskerakonna tänasel kohtumisel jõuti üksmeelele, et Eesti vajab tasakaalukat ja Eesti ühtlast arengut toetavat riigipead, teatas Delfile Rahvaliidu pressiesindaja.

„Kohtumine Keskerakonnaga oli jätkuks meie senisele heale koostööle ja teineteisemõistmisele,“ ütles Rahvaliidu esimees Villu Reiljan pressiesindaja vahendusel.

„Meie poliitika on olnud edukas nii sotsiaalselt kui regionaalselt, mis lubab kahtlemata edukat koostööd ka palju pikemas perspektiivis,” lisas Reiljan. “Praegu on oluline arvestada rahva tahet ja kokku leppida, kes oleks Eestile parim president, mitte raisata aega ja lehepinda aruteludele, kes mingil juhul president olla ei tohiks. Toetus Arnold Rüütlile ja tema tööle on viimase viie aasta jooksul olnud kõrgem kui ühegi teise poliitiku puhul ja sellest ei saa niisama mööda vaadata.“

Rahvaliidu kongress otsustas 18. juunil, et Rahvaliit ei sea presidendivalimistel Riigikogus üles oma kandidaati, kui aga Riigikogu ei suuda presidenti valida, seab Rahvaliit valimiskogus presidendikandidaadiks praeguse riigipea Arnold Rüütli.

Kongress andis ka Rahvaliidu volikogule volitused presidendi valimiskampaania organiseerimiseks ja läbirääkimiste pidamiseks teiste erakondade ning poliitiliste jõududega Rahvaliidu presidendikandidaadile võimalikult laia toetuspinna leidmiseks.