Tiidus on riigikogu liige 2011. aastast, ta on rahanduskomisjoni ja Euroopa liidu asjade komisjonis. Sarnaselt Langiga on ta olnud varem ajakirjanik.

* 59-aastane Tiidus on Reformierakonna liige alates 1998. aasta detsembrist. Tuntuks sai uudistesaadete diktori ja saatejuhina Eesti Televisioonis ja Kanal 2-s.

* Tiidus on olnud noorte- ja lastesaadete peatoimetuse assistent, režissööri assistent ja üks esimesi seebiooperite tõlkijaid Eestis – "Metsiku roosi" esimesed osad olid tema tõlgitud.

Üldiselt küllaltki laitmatu renomeega Tiidusele heideti tema linnapeaks olemise ajal ette, et 2009. aastal otsustas Kuressaare linn süstida pankroti äärel olevasse golfiväljakusse miljoneid kroone.

* Linna suurosalusega 2008. aastal valminud golfiväljak tootis miljoneid kahjumit ja pankroti vältimiseks oli linn sunnitud ettevõttesse süstima üle 5 miljoni krooni lisaraha.

2012. aasta sügisel avalikustas Saarte Hääl, kuidas Saaremaa Golfi AS-i suuraktsionäri, Kuressaare linna esindajad püüdsid nende poolt firma nõukogus tehtud vigu parandada ja neid teiste kaela ajada.

Linn toetas golfiväljaku ehitamist maa ja taristu loomisega. Firma Saare Golf Travel sai klubihoone kinnistule 25 aastaks hoonestusõiguse ja pani maja püsti. Ettevõtmise komistuskiviks sai operaatorlepingu sõlmimine.

Kuressaare linnavalitsus keeldus toona Saarte Häälele Saaremaa Golfi AS-i nõukogu protokolle väljastamast, viidates ärisaladusele. Nõukogu liikmed olevat koalitsioonikaaslastele kinnitanud, et mingit lepingut pole olemas. Samas kinnitasid mitu asjaga kursis olevat inimest lehele, et tegelikult püüdsid nõukogu ja linna otsustajate ringi kuuluvad inimesed Saare Golf Traveliga asja ära klattida ehk siis lepingu tühistada.

* Kui 2007. aasta Riigikogu valimistel avanes Urve Tiidusel pärast Tamkivi asendusliikme Sulev Vare loobumist asendusliikmena parlamenti pääseda, kuid ta loobus sellest.

* Tiidus kandideeris 2011. aasta Riigikogu valimistel. Ta osutus valituks ja asus Riigikokku tööle.

Eesti Päevaleht kirjutab, et Tiidust iseloomustatakse pigem vaiksema, rahuliku ja tasakaaluka inimesena, kes on valmis ka teisi kuulama. "Kultuuriministeeriumi valdkonnas, kus kõigil on oma arusaam ja kõik on suured isiksused, on inimlikul kuulamisoskusel ilmselt suur väärtus. Ühtlasi on vajalik ka otsustamisjulgus," iseloomustab Tiidust ajakirjanik Kärt Anvelt.