Rahanduskomisjoni esimees Taavi Rõivas võttis Toompea saalis sõna 158 korral, neist 146 olid kõned ning 12 puhul oli tegu sõnavõtuga. Paremuselt teine kõnemees oli sotsiaaldemokraat Eiki Nestor, kes võttis sõna 106 korral. Keskerakondlane Kadri Simson tegi riigikogu saalis suu lahti 100 korral.

Teised saadikud jäid sõnavõttude arvu poolest neist kaugele maha. Nii võtsid Keskerakonna liikmed Evelyn Sepp, Toivo Tootsen ja Mailis Reps sõna vastavalt 79, 57 ja 55 korda. Reformierakondlasest põhiseaduskomisjoni esimees Väino Linde esines riigikogus 66 korda ning roheline Mart Jüssi 57 korda. Keskerakondlased Inara Luigas ja Lembit Kaljuvee võtsid istungitel sõna 51 korda ja Toomas Varek tegi mikrofoni ees suu lahti 47 korral.

Numbrite poolest olid sügistungjärgu suurimad kõnelejad kahtlemata parlamendi juhatuses olevad Ene Ergma, Keit Pentus ning Jüri Ratas, kelle ülesanne on istungeid avada ja lõpetada ning spiikrihaamri abiga saalis käes korda hoida. Nende esinemiste arv on on vastavalt 926, 979 ja 851.

Esivaikijad olid Lumi ja Mägi

Seevastu reformierakondlane Leino Mägi ja novembris poliitikaga hüvasti jätnud Ott Lumi (IRL) ei pidanud sügisistungjärgul vajalikuks kordagi suud lahti teha. Null sõnavõttu on kirjas ka Tiina Orastel (IRL), kes valis riigikogu töö asemel Järva maavanema ameti. Lumi ja Oraste on ka varasematel istungjärkidel torganud silma esivaikijatena.

Toompea suures saalis tegid vaid korra suu lahti Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Mart Laar ja reformierakondlane Tatjana Muravjova. Kaks esinemist said kirja reformierakondlased Jaanus Rahumägi ja Rain Rosimannus ning keskerakondlane Vladimir Velman.

Sõnaosavuse poolest ei hiilanud ka reformierakondlane Rein Aidma, kes tegi Toompea saalis suu lahti kolmel korral, ning Elle Kull (IRL), kes võttis samuti vaid kolm korda sõna. Tarmo Kõuts (IRL) pidas vajalikuks esineda neljal korral. Sama vähe võtsid sõna reformierakondlased Ene Kaups ja Jaak Salumets. Erilised kõnemehed polnud ka Hannes Astok (6), Kaia Iva (IRL) 6, Margus Lepik (6) ja Lauri Vahtre (5).

Riigikogu liikmete esinemistest saab ülevaate SIIT!