Vaher rääkis valitsuse pressikonverentsil, et viimasel ajal on teatavasti üha sagedamini tuvastatud Venemaa mõjutustegevusi ning seda ka kapos endas. Seega on siseministri arvates kapol esmane prioriteet nii enda sees kui ka väliselt "puhastuda" ning leida mõjutuste tagajärjed.

Samuti on Vaheri teale üks oluline osa järgmistel aastatel kapo töös ka korruptsioonivastane võitlus.

"Olen jätkuvalt seda meelt, et kapo on võimekaim julgeolekuasutus Eestis ning kuna korruptsioon on kõige ilmekam varjatud kuritegevuse liik, siis siin on asutusel olulised ülesanded.

Vastse kapo juhi Arnold Sinisalu kohta ütles Vaher, et tema eelis lai silmaring ja hea juhtimiskogemus, mis on tänapäeva julgeolekumaastikul tähtsad.

Tänasel valitsuse istungil kinnitati kaitsepolitsei uueks juhiks Arnold Sinisalu, teatas Stenbocki maja.

Eelnõu kohaselt nimetatakse Arnold Sinisalu kaitsepolitseiameti peadirektori ametikohale määratud ajaks 16. juunist 2013. aastal kuni 15. juunini 2018. aastal.

Riigikogu õiguskomisjon ja julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjon otsustasid oma 3. juuni istungil toetada Arnold Sinisalu kandidatuuri kaitsepolitseiameti peadirektori ametikohale.

Arnold Sinisalu kaitsepolitseiameti peadirektori ametikohale asumise ettepaneku tegemise põhjuseks on senise kaitsepolitseiameti peadirektori Raivo Aegi teenistusest vabastamine teenistustähtaja möödumise tõttu 15. juunil 2013. aastal.