"Vaidlus käib selle üle, kas taaskasutustehasesse paigaldatud tootmisseadmete maksumus on Nelitähe poolt KIK-ile ja EAS-ile esitatud summa või sellest odavam nagu kahtlustab prokuratuur. Keskne süüdistus puudutab tehast, mis toodab Saksa TÜV sertifikaadiga laste mänguväljaku kummimatte kogu Baltikumi jaoks. Nelitäht soetas kõnealuse tehase ca 440 000 euroga, sest selline on tehase turuhind. Prokuratuuri arvutuste kohaselt pidanuks EAS-i abiga soetatud tehas maksma ca 250 000 eurot," tuitvustas ta probleemi.

"Mina olen mõlemasse Nelitähe projekti kaasatud tehnilise eksperdina. Midagi ebaseaduslikku enda teada teinud ei ole. Võib olla on kellelegi jäänud mulje, et kelmid on raha tasku pannud ja midagi tehtud pole. Tegelikkuses aga töötavad nii kummimattide ümbertöötlemise tehas kui plastpakendite ümbertöötlemise liin täistuuridel ja annavad kvaliteetset toodangut ja tööd kümnetele töötajatele," lisas ta. "Vanadest rehvidest tehtud kummigraanulitest tehakse laste mänguväljaku kummimatte ja liiklusmärgi aluseid, mis turustatakse Skandinaaviasse."

Tammeoksa sõnul on kummimattide tehas hea näide EAS-i toetuse positiivsest mõjust - mittemillestki on sündinud tehas, millist Eestis enne polnud ja tänu millele liiguvad vanad rehvid ümbertöötlemisse.

"Algatatud uurimisega minu kunagise poliitilise tegevuse seostamine on meelevaldne ja sellistes spekulatsioonides pole terakestki tõtt. Ühegi minevikus aset leidnud vaidlusaluse episoodi toimumise ajal ei ole ma kuulunud ka EAS-i nõukogusse, milles minu tegevus möödunud nädalal lõppes," ütles ta oma kommentaaris Delfile.