Nii pakuti Lõuna politseiprefektuuri suvepäevadel Vidrikel eelmisel suvel politseinikele Ristiisa viina, kirjutab leht. Pudelisiltidelt vaatas vastu Aivar Otsalt. Ta nägi pudelisildil välja nagu Al Pacino Michael Corleonet kehastades: perfektselt valge särk, kikilips, must ülikond, natuke ülbelt irooniline silmavaade.

Kuna Otsalt viibib ise puhkusel, ei õnnestunud Den za Dnjom-il temalt saada kommentaari, kui eetiline on kõrgel politseiohvitseril ennast samastada allilma ristiisaga.

Prefektuuri teenistusosakonna politseidirektor Riho Tamme väitel saadakse asjast valesti aru. Otsalt olevat peol ristiisana esinenud mitte kui allilma ristiisa, vaid kui kriminaalpolitseinike kutsemeisterlikkuse võistluse ellukutsuja ehk ristiisa.

Endine siseminister, keskerakondlasest Riigikogu liige Ain Seppik kommenteeris Otsalti ümber lahvatanud ažiotaaži, et pigem on tal praegu tähtede seis halb, kui et ta oleks politseijuhina suuri vigu teinud.

“Otsalt on ikkagi pikaaegse juhtimiskogemusega ja juhtimismudel ei saa ikkagi nii äkki kokku vajuda,” märkis Seppik. “Muidugi ei saa lõplikult välistada, et süsteemi sees on pulbitsenud pikemat aega vastuolud, mis on nüüd välja löönud.”