"Tahan otsuse esmalt rahulikult läbi lugeda," sõnas Pentus-Rosimannus.

"Esimese reaktsioonina ütlen, et see on väga ebaõiglane ja arvestades kohtu varasemat seisukohta ka õiguslikult mõistmatu - kui pere liikmelt nõutakse teise pereliikme ettevõtte aatatetaguseid võlgu, siis teisiti ma seda nimetada ei oska," lausus välisminister.

"Kindlasti pöördun riigikohtu poole palvega tänane ebaõiglane ja põhjendamatu otsus üle vaadata," lisas Pentus-Rosimannus lõpetuseks.

Rain Rosimannus ütles Delfile, et kohus klaaris tema hinnangul õiglaselt ära, et tema kätte pole kunagi jäänud Autorollo vara.

"Kahjuks jättis kohus ülejäänud osas jõusse pereliikme psühholoogilise mõjutamise vandenõuteooriad, mistõttu ei näe ma muud varianti, kui pöörduda palvega riigikohtu poole sellesse kõiki ära tüüdanud loosse veel kord erapooletul ja õiguslikul alusel süüvida," on mees abikaasaga samal seisukohal. "Mu arust on oma pereliikmega inimliku suhtlemise eest määratud trahv ebaõiglane," lisas Rosimannus.

Tallinna ringkonnakohus tegi tänase otsusega pankrotistunud OÜ Autorollo tsiviilasjas vastutavaks ka reformierakondlasest välisministri Keit Pentus-Rosimannuse.

Tallinna halduskohtu ja ringkonnakohtu pressiesindaja Anneli Vilu ütles Delfile, et ringkonnakohus tühistas Harju maakohtu mullusuvise otsuse osas, millega OÜ Autorollo nõue tütarfirma asutamisega tekitatud kahju osas jäeti Keit Pentus-Rosimannuse vastu rahuldamata ja vähendati kahjuhüvitist 43 765, 26 euro võrra.

Samuti tühistati otsus osas, millega OÜ Autorollo nõue pankrotimenetluse blokeerimise osas Siim Roode ja NJORD Advokaadibüroo OÜ vastu rahuldati ning millega OÜ Autorollo nõue vara kõrvaldamisega Rain Rosimannus vastu rahuldati.

Tühistatud osas tegi kohus uue otsuse, millega Autorollo tütarfirma asutamisega tekitatud kahju nõue rahuldati kõigi kostjate vastu summas 163 817, 67 eurot ning OÜ Autorollo nõue pankrotimenetluse blokeerimise osas jäeti ka Siim Roode ja NJORD Advokaadibüroo OÜ vastu rahuldamata ning OÜ Autorollo vara kõrvaldamisega seotud nõue jäeti Rain Rosimannus vastu rahuldamata.

Ringkonnakohus mõistis Siim Roodelt, Rain Rosimannuselt, OÜ-lt Roode & Partnerid, NJORD Advokaadibüroo OÜ-lt ja Keit Pentus-Rosimannuselt solidaarselt välja OÜ Autorollo kasuks hageja tütarfirma asutamisega tekitatud kahjudega seotud nõude rahuldamiseks kahjuhüvitise 163 817 eurot 67 senti, viivise 34 673 eurot 92 senti ning viivise põhinõudelt alates tänavu 1. juulist kuni kohustuse täitmiseni võlaõigusseaduses sätestatud määras.

Kohus mõistis Siim Roodelt ja NJORD Advokaadibüroo OÜ-lt solidaarselt välja OÜ Autorollo kasuks OÜ Autorollost raha kõrvaldamise nõude rahuldamiseks kahjuhüvitise 9244 eurot ja 60 senti, viivise 1956 eurot ja 73 senti ning viivise põhinõudelt alates tänavu 1. juulist kuni kohustuse täitmiseni võlaõigusseaduses sätestatud määras.

Siim Roodelt, OÜ-lt Roode & Partnerid ja NJORD Advokaadibüroo OÜ-lt mõistis ringkonnakohus solidaarselt välja OÜ Autorollo kasuks OÜ Autorollost raha kõrvaldamise nõude rahuldamiseks kahjuhüvitise 8710 eurot ja 15 senti, viivise 1843 eurot ja 60 senti ning viivise põhinõudelt alates tänavu 1. juulist kuni kohustuse täitmiseni võlaõigusseaduses sätestatud määras.

Samuti mõistis kohus Siim Roodelt, OÜ-lt Roode & Partnerid ja NJORD Advokaadibüroo OÜ-lt solidaarselt välja OÜ Autorollo kasuks OÜ Autorollo vara kõrvaldamisega seotud nõude rahuldamiseks kahjuhüvitise 6135 eurot ja 52 senti, viivise 1298 eurot ja 65 senti ning viivise põhinõudelt alates tänavu 1. juulist kuni kohustuse täitmiseni võlaõigusseaduses sätestatud määras.

Samas jättis ringkonnakohus OÜ Autorollo kassa puudujäägi ja pankrotimenetluse blokeerimise nõude tervikuna kõigi kostjate vastu rahuldamata ja jätta OÜ Autorollo raha ja vara kõrvaldamise nõue tervikuna Rain Rosimannuse ja Keit Pentus-Rosimannuse vastu rahuldamata.

Ülejäänud osas jättis ringkonnakohus maakohtu otsuse muutmata.

Ringkonnakohus jättis kahes kohtuastmes kantud menetluskulud osaliste endi kanda.

Kohtuotsuse saab vaidlustada riigikohtus 30 päeva jooksul.