"Riigikohus tühistas minu suhtes eelmisel suvel tehtud äärmiselt ebaõiglase otsuse nn Autorollo vaidluses ja muidugi on see mulle hea uudis," teatas Keit Pentus-Rosimannus.

Pentus-Rosimannus tõdes, et pole saanud otsuse endaga veel väga detailselt tutvuda, kuid seniloetu põhjal säilib tal usk, et õiglus on ka pärast väga pikka ühepoolset meediaveergudel toimunud rünnakut siiski võimalik ja et tegude eest, mida inimene ei ole teinud, ei saa teda ka vastutavaks teha.

"Riigikohtu tänases otsuses seisab otsesõnu, et mullusuvine otsus, mille järel ma välisministri kohalt taandusin, oli sisuliselt täielikult põhjendamata. See kinnitab sama, mida ma rohkem kui kolm aastat kestnud nõiajahi kestel loendamatu arv kordi olen öelnud - ma ei ole teinud ühtegi otsust ega tegu, mis minu isale kuulunud ettevõtet või selle võlausaldajaid kuidagi kahjustanud oleks," lisas Pentus-Rosimannus, kes loodab, et nüüd, kus viiest nõudest ühe osas tuleb ringkonnakohtul uus otsus teha, saab 2012. aasta sügisel alanud kohtumenetlus viimaks ühele poole.

Kokku esitasid pankrotihaldurid kostjate vastu viis nõuet:

  • Esimene neist oli seotud OÜ AutoHills asutamisega ja Autorollo vara sellele üleandmisega.
  • Teine kassaraha väidetava kadumisega.
  • Kolmas pankrotimenetluse väidetava blokeerimisega.
  • Neljas Autorollo võlgnike võlgade Autorollo asemel kolmandatele isikutele tasumisega.
  • Viies Autorollo vara (auto, haagised, sülearvuti ja kontoritarvikud) väidetava kõrvaletoimetamisega.

Riigikohtus arutati täna OÜ Autorollo pankrotihaldurite hagi Rain Rosimannuse, Keit Pentus-Rosimannuse, Autorollot nõustanud advokaadi Siim Roode ja NJORD Advokaadibüroo OÜ (endise ärinimega MAQS Law Firm Advokaadibüroo) ning Siim Roode sajaprotsendilise kontrolli all olnud Osaühingu Roode & Partnerid vastu.