"Kohtumine oli intensiivne, aga oluline on, et otsus sündis. Putini režiimi vastutus nii Mariupoli rünnakute kui laiema Ida-Ukraina olukorra eskaleerimise eest oli EL sõjalise komitee esimehe ja arutelu käigus esitatud faktide ja kogutud informatsiooni järgi selge kõigile, kes laua ümber olid," kommenteeris Delfile välisminister Keit Pentus-Rosimannus.

"Ukrainas tegutsevaks agressoriks ei ole mitte ebamäärane kohalikku päritolu moodustis, vaid Vene - s.t. Putini režiimi - juhendamise ja kontrolli all Vene relvadega tegutsevad mehed," nentis välisminister.

"Nii oli eile tehtud otsus ainumõeldav. Majandussanktsioonide karmistamise õigust välisministritel pole, selle üle saavad otsustada valitsusjuhid, kes arutavad seda teemat 12. veebruaril ja kindlasti sõltub tolleks hetkeks reaalsetest arengutest Ida-Ukrainas, milliseid otsuseid tehakse. Välisministrid tegid eile Euroopa Komisjonile ja ühisele välisteenistusele ülesandeks valitsusjuhtide aruteluks ette valmistada kõik võimalikud sammud, sanktsioonid ja valikud," lisas Pentus-Rosimannus.