“Riik tuli appi Keila tervisekeskuse ehitamise finantseerimisele, sest miks peaks kõik kultuuri ja spordiobjektid, mida kasutavad Harjumaa elanikud, asuma Tallinnas,” sõnas Asmer avamisel. “On täiesti loomulik, et Keilas asub tervisekeskus, mida saavad kasutada ka ümberkaudsete valdade inimesed. See tihendab Keila ja ümberkaudsete valdade koostööd.”

Tervisekeskuse ehitust finantseeriti riiklikust investeeringute programmist. Asmer, kes on hasartmängumaksust finantseeritavate puuetega inimeste, laste, vanurite ja perede heaks tehtavate regionaalsete investeeringute komisjoni esimees, pidas eriti oluliseks, et avatav ujula sobib kõigile sihtrühmadele, teatas ETAle regionaalministri büroo.

Keila ujulas on rahvusvahelistele nõuetele vastav kaheksa rajaga 25meetrine bassein, lisaks sise- ja välisbassein lastele, 55meetrine voolava veega liumägi ja teised veelõbustused.

Ujujate käsutuses on mullivann, riietus- ja pesuruumid ning auru- ja leilisaunad. Ujulas on kasutusele võetud kaasaegseim basseini- ning kütte- ja ventilatsioonitehnika.

Seni siseujulata linnaelanikele annab uus spordiobjekt võimaluse harrastada ujumist aastaringselt. Sel päeval maksab sissepääs vaid 25 krooni. Edaspidi maksab ujulapääse sõltuvalt kellaajast ja külastaja vanusest 30-75 krooni.

Ujula on osa sügisel valmivast Keila tervisekeskuse kompleksist, mis sisaldab sportmängudesaali, jõusaali, aeroobikasaali, keeglisaali ning kõiki vajalike lisaruume.

Tervisekeskuse ehituslikuks maksumuseks on planeeritud 89,3 miljonit krooni. Tervisekeskuse tellija on Keila linnavalitsus, haldamiseks on asutatud OÜ Keila Tervisekeskus, mille osanikud on Keila linn ja AS Keila Vesi.

Hoone on projekteerinud arhitektuuribüroo Künnapu & Padrik, ehituse peatöövõtja on Skanska EMV.