Tabeli koostanud ajakirjanik on Keila vallajuhi Kadri Kreismani igakuiseks töötasuks arvutanud üle 50 000 krooni. Siiski ei teeni vallavanem nii suurt palka, mis talle selles TOP-is esikolmiku koha annaks, tegelik koht jääb teise kümnesse, teatas vallavalitsus Delfile.

Tegelikkusele mittevastava kuusissetuleku põhjustas see, et vallavanem naasis 2008. aasta lõpus lapsehoolduspuhkuselt ning töötas sel aastal vaid kolm kuud. Nende kolme kuu peale on ära jaotatud ka volikogu otsuse alusel nii vallavanemale kui teistele vallavalitsuse liikmetele volikogu otsusega makstud ühekordsed puhkuse- ja jõulutoetused.

Juhul, kui võtta arvestuse aluseks vallavanema 26 000-kroonine ametipalk, vallavalitsuse liikme 6500-kroonine hüvitis ja puhkuse ja jõulutoetus, siis kujuneks kuutasuks ligi 36 000 krooni, mis annaks koha teises kümnes.

Vaadates, et esineliku moodustavad just need vallajuhid, kes on 2008. aastal töötanud vaid osa aastast, on alust arvata, et andmed ei vasta tegelikkusele ka Luunja, Viimsi ja Vasalemma osas.

Keila vallavalitsus ei pea õiglaseks, et ajaleht vahetult enne valimisi avaldab moonutatud infot ilma asjaosalistelt selgitusi küsimata. Korrektsem oleks 2009. aastal oma valikuid tegevate valijate harimiseks küsida valdadest 2009. aasta palgaandmeid, sesttänavu on valdade rahakotid kõhnemad ja palgatingimused sootuks teised.