Eelmise neljapäeva õhtul pärast seitset lahkus hinnatud veresoontekirurg Andrus Loog (43) töölt. Ta on ametis aktsiaseltsis Taastava Kirurgia Kliinik, mis rendib ruume Magdaleena haiglas, kirjutab SL Õhtuleht. Niipea, kui uks ta järel kinni läks, ründas teda musta rõivastunud isik raudkangiga.

“Rünnak käis täielikus vaikuses. Ma viskusin pikali, keerasin end selja peale, et olla ründaja poole jalgadega. Pikali olles suutsin ennast käte ja jalgadega kaitsta. Kui ma lõpuks karjuma hakkasin, siis jooksis ta minema,” meenutab Loog.

Raudkangiga pähe lajatamisest sai ta koljuluumurru, lisaks õmmeldi pead mitmest kohast.

Tohter peksja nägu ei näinud. “Mälupilt on musta riietatud mehest, kellel oli mask ees,” meenutab ta ja lisab: “Arsti silmaga vaadates ei tundunud ta küll narkomaan olevat.”

Doktor Andrus Loog ütleb, et tal on raske uskuda, et see oli juhuslik rünnak. Arstitegevusega — varsti juba 20 aastat, neist viimased 13 aastat erakliinikut pidades — ta ränka peksmist seostada ei oska. Ka ei usu ta, et eesmärk oli röövida. Tohtrilt ei võetud midagi ära.

Kirurg on seda meelt, et rünnak on seotud tema tegevusega volikogus. 2000. aastast Reformierakonna liige Andrus Loog on Keila linnavolikogus 2003. aastast, kauaaegne rahanduskomisjoni esimees. Oktoobri algusest on ta pärast võimupööret volikogu esimees.

Loog ohkab esiteks. Siis mõtleb hetke ja ütleb lõpuks: “Teemasid on ikka. Selge on see, et ega Keila ole jäänud kõrvale survest arendada kinnisvara.”

Ta jätkab: “Teada on see asi, et minuga ei ole mõtet peenikest bisnist teha. Mind on väga keeruline ära osta, mulle pole isegi mõtet sellist juttu ajada.”

“Loodan, et jõuluks jõuan ehk koju,” ütleb kahe poja ja kahe tütre isa. “Millal tööle hakkan, on praegu vara öelda.”.