Wolfensohni sõnul pole praegu maailmamajanduses optimismiks põhjust ja majanduskasvu väljavaated on segased, vahendas “Aktuaalsele kaamerale” Vahur Lauri Washingtonist.

Samas arvas Maailmapanga juht, et Eesti võib oma maksureformi ja soodsa ettevõtluskliima tõttu teiste hädast ja viletsusest isegi kasu saada.

Wolfensohn tunnustas Eestit reformide eduka läbiviimise eest ja avaldas lootust, et tal endalgi õnnestub seda riiki tuleval aastal esmakordselt külastada. Maailmapank plaanib järgmisel aastal korraldada Läänemere regiooni kokkusaamise, mis tõenäoliselt toimub Eestis.

Mart Laar arutas Maailmapanga juhiga ka võimalikke laenuprojekte, mis puudutavad tervishoidu ja põllumajandust. Juttu oli tervishoiu arendamise ja edendamise teise etapi laenust ning laenust põllumeestele SAPARDi toetuse omafinantseerimise osa katmiseks. Arutati ka võimalikke pikaajalisi laene maade väljaostmiseks ja rentimiseks. Konkreetsetest summadest juttu ei olnud, sest see on võimalike läbirääkimiste küsimus.

Eilsetel kohtumistel Ameerika senaatorite ja asepresident Richard Cheneyga sai Eesti peaminister kinnitust, et vaatamata terrorismiaktsioonidele USA vastu jätkub NATO laienemine endises tempos.

Homme kohtub Laar Rahvusvahelise Valuutafondi esindajatega. Tagasi Eestisse saabub peaminister laupäeva keskpäeval.

Peaminister Mart Laar ja kaitseminister Jüri Luik alustasid visiiti Ameerika Ühendriikidesse 16. oktoobril. Peaministrit ja kaitseministrit saadab visiidil Eesti suursaadik USAs Sven Jürgenson.