Delfi toimetusele teatas oma murest parkija, kes pahaaimamatult Mustamäel Magistrali toidupoest väljus ja märkas kojamehe vahele pistetud Citypark OÜ trahvi.

„Ma ei pannud tähele ühtegi silti, ka poes ei olnud mingit infot selle kohta, et peab paigaldama parkimiskella,“ ütles murelik parkija.

Magistrali kaubanduskeskuse parklas on 2012. aastast nõue, mille kohaselt peab olema sinna pargitud autole paigaldatud parkimiskell. Tasuta saab Magistrali parklas parkida kaks tundi.

„Olin ära kõigest 20 minutit, kui tagasi tulin, oli kojamehe vahel OÜ Cityparki parkimistrahv. Kusjuures oli trahv tehtud kolm minutit pärast seda, kui poodi sisenesin. Kas nad tõesti siis luuravad seal, et teadmatuses inimesi vahele võtta?“ imestas pettunud Delfi lugeja.

„Mõistan, et parkimiskorraldusest teavad inimesed, kes kaubakeskust iga päev külastavad. Teavitama peaks aga neid, kes Magistrali keskuses iga päev ei käi ja muudatusest teadlikud pole,“ lisas trahvi saanud kodanik.

Osaühing Citypark Eesti juhatuse liige Margus Risti sõnul reguleerivad Magistrali kaubanduskeskuse parklas liiklus- ja parkimistingimusi sinna paigaldatud liikluskorraldusvahendid. Parkla sissesõitudele paigaldatud liikluskorraldusvahendid on kooskõlastatud Tallinna transpordiametiga ja need vastavad kehtivale liiklusseadusele.

Ta lisas, et sõidukiomanikul kui suurema ohuallika valdajal lasub alati liiklemisel hoolsuskohtus, sealjuures tuleb juhinduda ka liiklusmärkidest. Seetõttu tundub Risti arvates väide "pole parkimiskorraldusega harjunud" ekslik ja näitab sõidukijuhi murettekitavat hoolimatust ja tähelepanematust.

Väitega, et parkimiskorraldus on harjumatu, ei taha Margus Risti sugugi nõustuda ja ütles Delfile, et parkimiskord kehtib Magistrali parklas juba alates 2012. aasta maikuust.

Väitele, nagu ootaksid trahvijad nimme oma uusi ohvreid, vastas Risti:"Kõnealuses parklas teostatakse parkimiskontrolli kolm või neli korda iga päev teatud kellaaegadel, mis erinevad päeviti. Seega oli autost lahkumise ja trahvimise kellaaja kolmeminutiline vahe puhas asjaolude kokkulangemine. Ja tõtt-öelda on see kummaline vabandus, sest tegemist oli ju liiklusmärgi nõude eiramisega."

Margus Risti lisas, et pea kõikide kaubanduskeskuste ja suuremate kaupluste ning müügikettide parklates on parkimiskord juba aastaid olnud täiendavalt reguleeritud ja sealsetes parklates teostavad parkimisjärelvalvet parklaoperaatorid.

OÜ Citypark Eesti parkimisäri on ajakirjandus ka varem korduvalt kajastanud. Aasta tagasi nõudis eraparkla maanteeametilt kohtu kaudu ligipääsu liiklusregistrile, et trahvitud inimestelt parkimistrahvi summa välja nõuda. Tänavu jaanuaris leidis lahkheli lõpliku lahenduse.

Cityparki ja maanteeameti vahelises vaidluses jäi lõplikuks võitjaks maanteeamet, kuna riigikohus ei võtnud Cityparki kassatsioonikaebust arvesse.

Maanteeameti pressiesindaja sõnul ei ole OÜ Citypark Eestil jätkuvalt ligipääsu sõidukite omanike andmetele.

Magistrali kaubanduskeskuse OÜ pole lugu puudutavatele küsimustele siiani vastanud.