Katuserahadele nime andnud koolikatuseid on nimekirjas vähe, küll aga jagavad erakonnad väga heldelt raha kirikutele, külaseltsidele, koolidele ja lasteaedadele.

Reformierakond otsustas katuserahade jagamises mitte osaleda. Reformierakonna fraktsiooni esimees Jürgen Ligi sõnul tegi Reformierakond mõned ettepanekud riigieelarve kärpimiseks, et eelarve struktuurne tasakaal taastada, lisaks tegi Reformierakond ettepaneku lisada 10 miljonit eurot kaitsekuludele.

Vabaerakond teatas täna, et Vabaerakond on läbi aegade olnud põhimõtteliselt katuserahade jagamise vastu. Et sellest rahast mitte loobuda ja suurendada kartellierakondade poolt parteiliseks käepikenduseks jagatavat raha, otsustas Vabaerakond selle paigutada Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva fondi, mida hakkab täies ulatuses ja kogu tegevust koordineerides majandama MTÜ Eesti Külaliikumine Kodukant.

Rahataotluste läbivaatamiseks on kavas moodustada MTÜ Eesti Külaliikumine Kodukant ja EV100 inimestest komisjon, Vabaerakond fondist projektide toetamise protsessis ei osale.