"Arvestades, et kultuuripealinna programm on ette valmistatud ning tegevuste alguseni napilt aasta, oleks Mikko väljavahetamine lihtsalt rumal," märkis Saks Sotsiaaldemokraatide pressiesindaja teatel.

Nõukogu uue liikmena lubab Tallinna linnavolikogu aseesimees Katrin Saks pöörata eritähelepanu kultuuripealinna ainulaadsele potentsiaalile Eestit ning Tallinna tutvustada. "On tähtis, et sihtasutuse nõukogu liikmed jagaksid ühist visiooni Tallinn2011 eesmärkide osas. Selgitamist vajab küsimus, kas tahame enam üritusi, mis suunatud sissepoole või tahame äratada Eesti ja Tallinna vastu huvi miljonites eurooplastes," kommenteeris Saks, kelle hinnangul aitaks see turgutada ka meie kiduvat turismimajandust.

Katrin Saksa sõnul on sihtasutus Mikko Fritze eestvedamisel kultuuripealinna programmi ettevalmistamisel head tööd teinud. "Edasine sõltub paljuski riigi ja linna vahelisest koostööst rahastamisel. Intriigid, mida üritatakse punuda nii meedia kui kultuuriringkondade kaudu, on poliitilise maiguga. Kui see jätkub, ei päästa kultuuripealinna ei Mikko Fritze ega keegi teine," nentis Saks.