"Varro Vooglaid ja tema mõttekaaslased teevad oma töö vaieldamatult pühendunult. Nad on ette võtnud oma elutöö ja tunnustuse igati ära teeninud. Palju õnne!" ütles Raik Delfile.

Raik lisas, et Vooglaiu juhitud sihtasutus Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks esindab vaatenurka, mis seisab ühiskonna õnne eest, hoolimata sellest, et neile on meedias ka liiga tehtud.

"Vahest on Eesti meedia neile ka liiga teinud ja liialt palju tümitanud. Tegelikult me kõik seisame ühiskonna ühtsuse ja õnne eest. Aga mõistame seda vahel erinevalt. Demokraatlikus Eestis on see võimalik ning olgem selle võimaluse eest tänulikud," sõnas ta.

"Olgem valmis ka järgmisteks väljakutseteks, üks on neist kindlasti kodakondsusküsimuse lahendamine," lisas Raik.

Eile anti Kadrioru lossis Aadu Luukase 32 000 euro suurune missioonipreemia SA-le Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks, mille juht on kooseluseaduse tuline vastane Varro Vooglaid.

Vooglaid ütles auhinda vastu võttes, et auhinnal on kindel sõnum ühiskonnale laiemalt: "Autasu saadab ühiskonnale sõnumi, et perekonnal on fundamentaalne tähtsus. Statistikat vaadates näeme, et meie ühiskond on sügavas kriisis. Eestis on tungiv vajadus ehitada üles kodanikuühiskond."

Alates 2007. aastast välja antud Aadu Luukase missioonipreemia on varem pälvinud Tallinna Lastehaigla toetusfond, liikumispuudega laste toetusfond, ajaloolane ja kunstiakadeemia professor David Vseviov, Eesti Võrkpalli Liit, TÜ professor Marju Lauristin, vaimulik Toomas Paul, aastal 2012 TÜ Narva kolledži direktor Katri Raik ja läinud aastal MTÜ Eesti Meestelaulu Selts.

Aastal 2009 sai preemia Tallinna Vanalinna hariduskolleegiumi asutaja Kersti Nigesen, kes on ühtlasi ka Varro Vooglaiu ema.