“Teadlaste ettepanekul on eelmise aastaga võrreldes suurendatud kasutada lubatud vähipüügivahendi ööpäevade piirarvu Põlva ja Valga maakonnas 200-lt 300-ni, arvestades vähivarude küllalt head seisukorda ja kalastuskaartide suurt nõudlust nendes maakondades,” ütles keskkonnaministeeriumi kalavarude osakonna peaspetsialist Herki Tuus. Vähki võib püüda augustis, kirjutab Meie Maa.

Herki Tuus lisas, et samuti nagu 2007. aastal, on Saare maakonnas vähipüük ka 2008. aastal keelatud, ehkki varu seda võimaldaks.

“Piirangud on seatud 2007. aasta kevadel vastu võetud otsuse alusel, kui Põduste jões ja Laugi peakraavis avastati vähikatku tekitaja,” sõnas Tuus. “Haiguse leviku tõkestamiseks on Saare maakonna keskkonnateenistuse, keskkonnainspektsiooni ja jõevähi töörühma ettepanekul vähipüük Saaremaal 2008. aastal keelatud.” Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Külli Kivioja ütles, et vähikatku Saaremaale sissetoomise kahtluse osas alustatud kriminaalmenetluse käigu kohta ei saa praegu veel lisainfot jagada.

“Praeguseks ei ole kedagi kahtlustatavaks tunnistatud ega süüdistust esitatud,” nentis Kivioja.