“Viirus tuli meile sisse ühe haige kassiga aasta tagasi enne jõule, hakkas levima loomalt loomale, vaibus veebruaris ja kevadel seda polnud, kuid uued sissetulnud kiisud tõid viiruse ilmselt tagasi ja on meile nüüd palju peavalu valmistanud,” vahendab Oma Saar Saaremaa lemmikloomade turvakodu juhatajat Helen Kulešat.

Helen Kuleša märkis, et kasside ravimiseks kulub väga palju ravimeid ja viiruse tagajärjel on mitu kassipoega surnud. Viirushaiguse sümptomid on silmade paistetus, mädane või vesine eritis silmadest ja ninast ning loidus, mõnikord ka kõhulahtisus ja oksendamine.

Kuleša sõnul ei ole sellistes tingimustes võimalik hoiukodu pidamist jätkata ega laiendada, ning avaldas lootust, et kasside hoiukodu avatakse uuesti kevadel ja mõningaste ümberkorraldustega. “Sissetulevad kassid peab saama kuidagi eraldi paigutada ja kindlasti tuleb neid hakata vaktsineerima.

Turvakodu tegutseb praegu tänu annetustele ja mõne omavalitsuse toetusele. Oma varjupaika Saaremaal veel ei ole ja see teeb kodutute loomade aitamise raskeks. Helen Kuleša lisas, et inimesed, kellel on võimalust kasside eest hoolt kanda, võiksid ühendust võtta.