Äripäev kirjutas täna Kristjan-Thor Vähi kinnisvaraäriga seotud tehingutest, mille käigus Äripäeva väitel suutis Vähi kinnisvara endale jätta ja võlad ära kantida. End avalikkuses õnnelike pereinimestena näitavad Kristina Šmigun-Vähi ja Kristjan-Thor Vähi sõlmisid aasta eest abieluvara lepingu, mida küünikud võiksid tõlgendada ka kui katset kaitsta Kristiinat ta abikaasa kinnivaraäride ebaõnnestumise eest.

"Kas teie ja teie abikaasa vahel 14.01.2010 sõlmitud abieluvaraleping on kuidagi seotud teie väidetava kehva rahalise olukorraga?" küsis Delfi seetõttu Kristjan-Thor Vähilt. Vähi eitab seda.

"Jutuks olnud tehingud toimusid enne abieluvara lepingu sõlmimist. Ma ei ole jõukas inimene, aga tööd jätkub ja saan ilusti hakkama," kirjutas Kristjan-Thor Vähi vastuseks.

Ta oli Äripäeva loo suhtes ka väga kriitiline. "Ega Äripäeva lool reaalselt sisu ju ei ole - kuigi kõrvaltvaatajale võib jääda mulje, nagu oleks mingeid varasid kuhugi "kanditud", seda reaalsuses tehtud ei ole ning ühelgi nimetatud ettevõtetega finantsiliselt seotud osapoolel ei ole nende ettevõtete suhtes pretensioone," teatas Vähi.

"Jutt üleval olevatest nõuetest on puhtal kujul tehniline. Rohkemat ei saanud ma lepingutest tulenevalt kahjuks kommenteerida Äripäevale, ega saa ka Delfile," lisas Vähi.

Tema sõnul on probleemide põhjuseks ülemaailmse kriisiga Eestit tabanud kinnisvarahindade drastiline langus, mis vähenes pangalaenude tagatisvaraks oleva kinnisvara väärtust. "Pankadega koostöös leidsime lahendused, millega varad võõrandati investorite grupile. Nimetatud tehingud tehti kreeditoride ehk pankade täielikul teadmisel ja nõusolekul. Kinnisvarakrahhis olid kaotajaks kõik," lisas Vähi.

"Pankadega koostöös õnnestus pankadel varade müügist saada tol hetkel turuhindu ületav summa, meie kogu oma sissepandud omakapitali kaotasime. Meie tööks on täna selle investorite grupi varade haldamine ja väärtustamine," lõpetas Vähi.