Savisaar on juba mitu aastakümmet töötanud kõrgelt tasustatud ametikohtadel. Kuigi Savisaar kõrvaldati eelmisel aastal Tallinna linnapea ametist ja ta jäi seega ilma ka oma palgast, otsustas Keskerakond maksta talle iga kuu riigikogu lihtliikme palga. Lisaks saab ta riigikogu liikme eripensioni, üle 2000 euro iga kuu. 2015. aastal teenis ta seega huvide deklaratsiooni andmetel kokku 77 166,75 eurot tulu. Tema eelmiste aastate sissetulek jääb samuti samasse suurusjärku.

Keskerakond tasub ka Savisaare auto ja autojuhi palga, samuti õigusabikulud, mis on seotud talle esitatud altkäemaksu võtmise kahtlustusega. Linnapea ametis töötades oli tal samuti ametiauto autojuhiga.

Savisaarele kuulub Eestis ka kinnisvara, millel ei ole laenusid peal. Tuntuim neist on Hundisilma talu, kus paljude abihoonetega talukompleksi juurde kuulub ka suurem tükk metsa.

Hundisilmaga seoses on ta kulud olnud arvatavast väiksemad. Maikuus teatas prokurör Laura Vaik, et Siret Kotka, Moonika Batrakova ja veel mõned inimesed on tasunud Savisaare igapäevaseid kulutusi 165 000 euro ulatuses.

Savisaarele kuulub tema haldusfirma kaudu veel kinnisvara Eestis. Savisaare firmale kuulub osa Lämmijärves asuvast Salusaarest ja suvila Keila-Joal, mille müük turuhinnast kordasid odavamalt tekitas kümnekonna aasta eest korraliku skandaali.

Raha arvetel ja sularahapakkides

Savisaarega on seotud ka salapärane fond Šveitsis nimega Arsai Investment. Selles fondis oli Šveitsi kohtudokumentide järgi 2011. aastal 470 000 eurot, mis võeti välja ja mis kadus teadmata suunas.

Unustada ei tasu ka seda sularaha, mis Savisaarelt läbiotsimisel leiti ja ära võeti. Kui tema kodu Hundisilma talus läbi otsiti, leiti sealt 186 000 eurot ja 300 000 Eesti krooni. Tõsi, sellest on ta praegu ilma, aga sellise summa kodus hoidmine näitab siiski suurt sissetulekut. Kui Savisaare süüd kohtus tõestada ei suudeta, saab ta tõenäoliselt oma raha tagasi.

Just selle summa kaotusega selgitaski Jufereva oma ettepanekut hakata Savisaarele raha koguma. Ta kordas Savisaare juttu, et Savisaar oli kogunud sularaha bioonilise jala ja ratastooli ostmiseks, mille kapo siis tema juurest ära viis.

Miks alles nüüd?

Kui Savisaare toetajad tahavad oma rahaga invaliide toetada, leiavad nad tõenäoliselt ohtralt inimesi, kellel on seda toetust rohkem vaja kui Keskerakonna esimehel. Tõenäoliselt on Savisaarel endal olemas piisavalt sääste, mille eest saaks ta selle proteesi omale soetada.

Võibolla tõesti pole tal seda raha likviidsel kujul, aga samas toimus läbiotsimine tema juures juba aasta tagasi. Seega oli tal piisavalt aega, et raha saamiseks näiteks kinnisvara müüa.

Niikuinii on jalaproteesi ostmise teema kerkinud kummalisel ajal. Savisaar kaotas oma jala juba eelmise aasta kevadel. Aasta eest tuli ta haiguslehelt tagasi ja asus tööle. Miks tekkis proteesi küsimus alles nüüd, aasta hiljem?

Ainus oluline sündmus, mida lähiajal Savisaarega seoses oodata on, on talle altkäemaksuvõtmises ametliku süüdistuse esitamine. Kui süüdistus on esitatud, tuleb millalgi ka Savisaare esimene päev kohtus.