Enamik poliitikuid elavad Tallinnas, mistõttu nende seas on riigikogu valimistel kõige populaarsemad Tallinna kolm valimsringkonda ja Harju-Rapla ringkond, sest siis ei pea kampaania jaoks kaugele sõitma. Kui vaadata kakluses osalevaid poliitikuid, siis enamik neist on Tallinna taustaga.

Kõige olulisemad on mõistagi ringkonna esinumbri kohad, kust saab kõige enam hääli. Harju-Rapla on traditsiooniliselt peaministrikandidaatide ringkond, mistõttu seal kandideerib ilmselt Reformierakonna uus esimees Kaja Kallas. 2015. aastal peaministrikandidaat olnud Taavi Rõivasele tuleb leida uus ja väärikas ringkond, mida ta juhtida saaks.

Harju-Rapla ringkonna esinumbri pärast tekkis Kallase ja Pevkuri vahel tüli, millest kirjutas aasta alguses Eesti Ekspress. "Hanno tahtis mind ära kabetada," tunnistab Kaja. "Et leiame sulle koha Võrus või ükskõik kus mujal. Aga ma ütlesin, et ma ei liigu. Olen Harjumaal nii palju tööd teinud, käinud omast vabast ajast koolides ja pensionäride juures."

Haabersti-Kristiine ja Põhja-Tallinna ringkonda juhtis eelmisel korral Kristen Michal, kes ilmselt ei ole valmis oma kohast loobuma. Kesklinna-Lasnamäe-Pirita ringkonda juhtis eelmisel korral Keit Pentus-Rosimannus, kelle tulemus oli 2011. aastaga võrreldes kolmandiku võrra väiksem. Ilmselt oli põhjuseks Autorollo skandaal, mis pole siiani päriselt lõppenud.

Pentus-Rosimannust nimetas Pevkur üheks peamiseks tema õõnestajaks. Ilmselt tahab Pentus-Rosimannus säilitada esinumbri kohta selles ringkonnas, aga just tema ringkonna kallale võib Kaja Kallas minna, kui mõnele teisele raskekaallasele on vaja ringkonda juhtimiseks anda.

Tallinna kolmandas, Mustamäe-Nõmme ringkonnas on pikalt olnud esinumber Urmas Paet. Tõenäoliselt ei soovi praegu Euroopa Parlamendis töötav Paet oma esinumbri kohast loobuda.

Pevkur ise kandideeris eelmisel korral Võru-Valga-Põlva ringkonnas. Samas ringkonnas kandideeris Liina Kersna, üks Pevkuri kriitikuid erakonnas.

Reformierakond on täis elukutselisi poliitikuid, kes ei kiirusta oma kohtade vabastamisega. Pole teada, et kasvõi ükski tuntum Reformierakonna riigikogu saadik jätaks järgmistel valimistel kandideerimata.

Sisetüli viimaseks vaatuseks oli riigikogu aseesimehe koht, kuhu valiti Saaremaa mees Kalle Laanet. Saaremaad peab tema jagama kohapeal väga populaarse Urve Tiidusega.

Tallinna poliitikuid võib ju liigutada ebapopulaarsematesse ringkondadesse Tallinnast kaugemal, aga igal pool on ees inimesed, kes oma kohta käest anda ei taha ja reeglina on nad kõik riigikogu liikmed.

Peale esimehe koha on tähtsad ka teised paremad kohad nimekirjades. Kunagine Tartu linnapea Laine Randjärv ei kandideeri enam ammu kunagises kodulinnas. Viimastel riigikogu valimistel kandideeris ta Harju-Rapla ringkonnas ja sai riigikokku kompensatsioonimandaadiga ehk hea koha tõttu üleriigilises nimekirjas. Ka teda nimetas Pevkur ühe oma vaenajana. Uuesti riigikokku saamiseks vajab Randjärv jälle head kohta nimekirjas.

Mõned kuud peale riigikogu valimisi toimuvad ka Euroopa Parlamendi valimised. Reformierakonnast soovivad sinna saada Euroopa Komisjoni asepresident Andrus Ansip, endine peaminister Taavi Rõivas ja europarlamendi saadik Urmas Paet. Kui Ansip otsustaks kandideerida ka riigikogu valimistel, läheksid olud Reformierakonnas veel kitsamaks.