"Mul pole otseselt mingit alust arvata, et üks või teine räägib tõtt. Tean ka, et kahtlustusi saab kergesti kõigi kohta tekitada ja alusetute süüdistuste esitamise praktikat ei tohiks juurutada ega õigeks pidada. Ometi kui ma loen avaldatud uurimisprotokolle, siis kaldub mu arvamus pigem ühele poole. Ja paraku see ei toeta erakonna poolt valdavalt esitatud seisukohta," esitab Kaja Kallas julge seisukoha.

"Juriidiliselt on sellel asjal kriips all. Prokuratuur ütles, et süüdistust ei esitata. Case closed. Paadunud süütuse presumptsiooni toetajana on mul hea meel, et õigusriigis inimesi kohtusüsteemis ei solgutata maksumaksja raha raisates, kui neile pole võimalik vettpidavat süüdistust esitada. Ja seni kuni pole jõustunud süüdimõistvat kohtuotsust, tuleb inimest käsitleda süütuna. Seetõttu pole toimunus enam vajalik urgitseda, küll aga pole kogu juhtum saanud poliitilist lahendust. Tegeletakse erakondade rahastamise küsimuste ülevaatamisega ja see on hea, aga poliitilist lahendust ei ole. Seni kuni erakond eitab probleemi olemasolu, ei saa seda lahendust ka tekkida,"  lisab ta. "Ma liitusin erakonnaga omast vabast tahtest ja seetõttu, et ma usun, et Reformierakond on ajanud Eesti asja hästi ja teinud palju head Eesti inimeste ja riigi hüvanguks. Mul on kurb näha, et praeguse skandaali tõttu saavad kahtluse varju kõik otsused, mis on tehtud ja head asjad on sootuks unustatud. Liberaalsel maailmavaatel on senini palju austajaid, aga skandaaliga seonduv kipub ideed varjutama. Kuidas saame enne asjale poliitilise lahenduse leidmist mingite tõsiseltvõetavate algatustega välja tulla?"

Ühiskonnas on pahameel valitseva partei vastu kasvanud ajast, mil Silver Meikar tuli välja meenutustega, kuidas tal kästi erakonna arvele kanda sularaha, mille algset päritolu ta ei teadnud.

Tänases Eesti Ekspressis räägib Kallas, kuidas vanemad reformierakondlased nurjasid tema kokku kirjutatud riigikogulase eetikakoodeksi kehtestamise. "Kahjuks olen ma erakonnasisestes aruteludes suhteliselt üksi," tunnistas ta.

Samas intervjuus nimetas ta "Silvergate'i" süüdistuskokkuvõttes ilmunud erakonnakaaslaste selgitusi parteile annetatud sularaha päritolu kohta naeruväärseteks.