"Presidendi visiit ei too endaga kaasa telefonide pealtkuulamist ega päevi kestvaid luuramisi. Enne visiiti kontrollib kaitsemeeskond tavapäraselt üle selle piirkonna ja hoone, kuhu president läheb ning veendub visiidi ohutuses, kuid jälitustoiminguid sellega ei kaasne," ütles keskkriminaalpolitsei pressiesindaja Olja Kivistik.

"Kriminaalmenetlusseadustiku järgi on jälitustoimingute, sealhulgas pealtkuulamise, läbiviimine väga rangelt reguleeritud, see on lubatud ainult seaduses sätestatud juhtudel ning seda võib teha vaid prokuratuuri või eeluurimiskohtuniku kirjalikul loal," lisas ta.

Kroonikas väitsid Uudo Sepa vanemad järgnevat:

Teil on president Toomas Hendrik Ilves külas käinud. Kuidas tema visiit välja nägi?
Egon
: See oli pull. Tegime õhtul tööd ja äkki pimedas mingi seltskond koputab akna pihta. Olime suspede väel, sest villavabrikus on 80% niiskust ja 36–40 kraadi sooja. Akna taga hõigati: „Me tuleme kantseleist!“ Mõtlesime, et kuidas palun? Kust? Käisid siin ära ja Merike muidugi kohe helistas emale, et mingid pooletoobised käisid siin.
Merike: Enne presidenti siia ei lastud, kui vaadati, kas oleme ikka vaimselt stabiilsed. Salateenistus isegi luuras meid aia tagant. Saime teada, et meie telefonikõnesid oli enne kuu aega pealt kuulatud.
Egon: Nad käisid päev enne visiiti kontrollimas, mida me teeme. Aga Toomas on väga lahe mees. Saime temaga jutule, nagu vestleks sõbraga, keda tunned kümme aastat.
Merike: Uudo laulis neile. Talle kingiti selle eest karp käsitööšokolaadi. Kohutavalt hea maitsega šokolaad oli!

Täismahus intervjuud Udo Sepa vanematega loe siit