Olukorda võtavad Kalamaja elanikud huumoriga, pakkudes Facebooki arutelus, et kopterid osutavad taksoteenust või transpordivad ärimehi-meelelahutajaid Sõnajalgu kodupoodi. Pakutakse siiski veel välja, et ehk on Tallinna lahel keegi kadunud, keda püütakse kopteritega leida.

Teateid koptereist, mis keset ööd unnates inimesi üles ehmatavad, tuleb ka südalinnast.

Muretseda pole siiski vaja, nähtub Delfi uuringust. Major Arvo Jõesalu kaitseväe peastaabi pressijaoskonnast ütleb, et kõnealused sõjamasinad on tõepoolest välismaiseid koptereid, mis tulid Eestisse missioonile.

Nimelt saabusid esmaspäeval Suurbritanniast Eestisse neli mitmeotstarbelist helikopterit Lynx Wildcat AH1, mis hakkavad paiknema Ämaris ja teevad järgenva nelja kuu jooksul koostööd nii liitlaste lahingugrupiga kui ka Eesti kaitseväega.

"Pilootide jaoks on esmatähtis tutvuda piirkonnaga, kus nad lendama hakkavad, seda nii päevavalges kui ka pimedas," seletab Jõesalu, miks kopterid öisel ajal Tallinna kohal lendasid. Neid võis lisaks Tallinnale märgata veel Tapa ja Tartu kandis.

Jõesalu lisas, et kuigi tänaseks on lennud Tallinna kesklinna kohal lõppenud, siis võib neid kohata veel, näiteks järgmine kord kümne päeva pärast algaval õppusel Siil.

Wildcatid Ämaris