Sinisalu ütles Edgar Savisaare tänast pressikonverentsi kommenteerides, et see oli "kohati lõbus" vaatamine. Kapo juhi sõnutsi tuleks Savisaare väljaütlemisi vaadata kaitsetaktikana.

Siiski leidis Sinisalu, et tema meelest oli Tallinna linnapea väljaütlemistes loogikavigu.

"Paistis vastuolu selles, et valitsus tellib midagi kaitsepolitseilt ja et kaitsepolitsei on tööriist, teisest küljest oli vihje sellele, et Keskerakonnas endas on valimisvõitlus tulemas ja justkui selle tõttu kaitsepolitsei tuli selle kriminaalasjaga välja. Ma ei näe siin erilist võimalust kokkulangemiseks või minu kui tagasihoidliku riigiametniku mõistus seda ei võta," rääkis Sinisalu.

Väidet, et uurimine on algatatud selleks, et summutada Tallinna Sadama uurimist, pidas aga Sinisalu naeruväärseks, kuna kapo juhi sõnutsi ei oleks kasvõi näiteks kolmes kohtuastmes väljamõeldud tõenditega võimalik läbi minna.

"Ma olen ka kunagi Keskerakonna fraktsioonis, enne kui ma ametisse astusin, kus oli n-ö ärakuulamine, öelnud, et teie ei pane toime kuritegusid ja meie ei uuri neid," lisas Sinisalu.

Kapo juht rääkis ka, et kapol on olemas "kõik viited ja tõendid" ning neil on "alust arvata, et Savisaar sai väga hästi oma tegevusest aru". "Ta üritas ka teatud tegevust varjata ja seda siis n-ö seaduslike tegudega mingis mõttes maskeerida, et kõik paistaks välja juriidiliselt korrektne," rääkis Sinisalu.

Inimesi, kes uurimisest teadsid, oli Sinisalu sõnul Eestis kokku alla kümne.

"Peaminister meie juhina loomulikult mingisuguseid asju teab, aga ta pole kunagi huvi tundnud mingite detailide vastu. Ta teab üldiselt, et oli menetlus, mis nüüd on avalik menetlus. Millal konkreetselt ja mida, ma ei pea võimalikuks kommenteerida," vastas Sinisalu saatejuhi küsimusele, et kas peaminister teadis Savisaare uurimisest.