„Hiiliv haldusterritoriaalne reform on jõudmas omavalitsuste tasemele,“ vahendas siseministeeriumi pressiteenistus Kiisleri sõnu.

„Elu koondub paari suuremasse keskusse ning ääremaastumine ei ähvarda mitte ainult üksikuid valdu, vaid suurt osa riigist. Selle vastu aitab ainult tugevate kohapealsete keskuste teke. On selge, et 227 neid Eestis olla ei saa.“

„Küsimus on, kas lepime sellega, et jääb paar keskust, või leiame, et neid peaks olema vähemalt paarkümmend,“ ütles Kiisler.

Regionaalministri sõnul on riigi poolt algatatud ja läbiviidav haldusreform hädavajalik ja see tuleb ükskord niikuinii.

“Kuni selleks puudub poliitiline konsensus, saavad edumeelsed omavalitsused oma olukorda parandada vabatahtliku liitumisega. Julgustan omavalitsusi vabatahtlikult liituma — kes teevad seda varem, on võidumehed ja elavad rasked ajad kergemini üle. Kes lükkavad selle olulise otsuse edasi, jäävad järjest nõrgemaks.”

Jüri Mõis käis linnapeapäevil 1999. aastal välja idee, et omavalitsus võiks tänapäeval olla nii suur, et jõuaks autoga selle ühest otsast teise sõita. “Eesti on just paraja suurusega omavalitsus Euroopa Liidus,” nentis Mõis.