Tallinna Kesklinna valitsus postitas kesklinna elanike postkasti koos Kesklinna Sõnumitega kalendri, milles iga kuud kaunistab mõni ilus vaade või vaatamisväärsus. Ainult oktoobrikuu fotol on esiplaanil linnaosa vanem Mihhail Korb.

Kuna aga oktoobris toimuvad ka kohalike omavalitsuste valimised, siis tekkis noorteühingu Avatud Vabariik esimehel Jevgeni Krištafovitšil õigustatud küsimus, kas tegu pole mitte valimispropagandaga.

"Kalendri ma saadan politseisse kontrollimaks, kas tegemist pole ebaseadusliku valimisreklaamiga," kirjutas Krištafovitš.

"Oleme teadlikud sellest, et oktoobrikuus toimuvad ka kohalikud valimised, ent see polnud piisav põhjus, et foto kalendrist eemaldada. Antud foto ei ole seotud valimistega, seega ei ole tegemist valimisreklaamiga," ütles Delfile Korbi eest vastanud Tallinna Kesklinna valitsuse avalike suhete nõunik Kerttu Rakke.

"Oktoobrikuu foto sai valitud eelkõige korstnapühkijate tõttu, meenutamaks linnakodanikele, et sügisel, enne talvise intensiivse kütteperioodi algust, on just õige aeg lasta kontrollida üle oma küttekolded ning vajadusel tellida korstnapühkija," selgitas Rakke fotovalikut.

Kalendri trükkimine maksis Rakke kinnitusel 6416 eurot ning kalendri kulud kandis Tallinna Kesklinna valitsus.