"Jah, olen kuulnud, et Narva piirkonna esimehele pakuti Simsoni nimetamise eest vastu kohta Tallinnas, Keskerakonna juhatuses," kirjutas oma kohta kaitsev Keskerakonna esimees Edgar Savisaar eelmisel nädalal oma erakonnakaaslastele saadetud kirjas.

Narva piirkonna juhatuse esimees Andrus Tamm kandideerib tõesti Keskerakonna juhatusse. Märkimist väärib, et kui Narva toetas Simsonit esimeheks, siis Simsoni juhitud Pärnu linna piirkond toetab Tamme Keskerakonna juhatuse liikmeks kandideerimisel.

Kas vastastikused toetusavaldused viitavad üksteise toetamise kokkuleppele? Tamme sõnul ei ole selle taga mingit kokkulepet Simsoniga.

"Keegi ei saa mulle midagi lubada, sest otsuse teeb kongress," ütles Tamm.

Ka Simson eitas kokkulepet. "Mingisuguseid kokkuleppeid tehtud ei ole ning kindlasti ei plaani ma selliseid asju tegema ka hakata. Spekulatsioonid, nagu ma tegeleks erinevate kohtade jagamisega, on alusetud ning pahatahtlikud," kommenteeris Simson.

"Täna on küsimus selles, millisena näevad keskerakondlased erakonna tulevikku ning kuidas soovitakse minna edasi. Usun, et sellest lähtus ka Narva piirkonna juhatus, kui nad otsustasid seada üles minu kandidatuuri," lisas Simson.