Sellega sunniksid homod vanalinna elanikke vastu tahtmist oma üritusest osa võtma. Nende vabadus valida väärastunud elustiili ei tohi piirata teiste elanike vabadust nende propagandaüritusest mitte osa võtta, teatas Eesti Kristlike Demokraatide esimees Aldo Vinkel.

“Ebaloomulikku elustiili promodes seavad homod ohtu alaealised, keda keegi ei saa kaitsta nende propaganda destruktiivse mõju eest tihedalt asustatud vanalinnaruumis. Lastega peredel on õigus kaitsele suguelu avaliku demonstreerimise eest. Seadused kohustavad müüjaid kõrvaldama laste vaateväljalt ajakirjanduslettidel pornot ja seksi propageerivad trükised. Ilmselge on see, et sama sõnumi elusad “modellid” on lastele tunduvalt ohtlikumad.”

Mitmed arvamusküsitlused on näidanud, et Eesti ühiskond ei toeta homoseksuaalsuse avalikku propagandat. Miks peaks enamus olema väikese huvigrupi “etenduse” publikuks vastu tahtmist? Nad võiks ju korraldada oma paraadi mõnes pargis, kuhu koguneksid need, kes on asjast huvitatud. Kõrvalised inimesed ei pea vastu oma tahtmist jälgima väljakutsuvat seksuaalhälvete reklaami, leiavad kristlikud demokraadid.

Homonädala korraldajad üritavad muuta ühiskonna arusaamist perekonnast ja abielust, taotledes oma suhte seaduslikustamist. “Me ei nõustu, et sellise kooselu võrdsustataks abielu suhtega. See saadaks kasvavale põlvkonnale vale signaali selle kohta mis on normaalne ja mis ei ole. Lisaks sellele ei vaja nad seda, kuna nende eraviisilisi suhteid ju keegi ei keela. Ühisomandi saavad nad samuti olemasolevate seadustega reguleerida, kui nad seda soovivad.”

Perekond on läbi aegade olnud ühiskonna algrakuks, mis koosneb mehest ja naisest; üksusest, mis tagab ühiskonna jätkusuutlikkuse ja normaalse arengu; ning lastest, kes sama mudeli järgi jätkavad. Perekonna mõiste degradeerimist peame rünnakuks ühiskonna alustalade vastu. Perepikniku korraldamine homonädala raames kõlab eriti irooniliselt, leiavad kristlikud demokraadid.

“Ootame Tallinna linnavalitsuselt mõistmist, et õigused ei ole ainult hälvetega inimestel, vaid ka tavakodanikel. Palume linnavalitsusel mitte lubada homoparaadi Tallinna vanalinnas läbi viia, vaid suunata nad mõnda kõrvalisse paika, kus nad oma tegevusega teisi ei häiri.”