Paljude telekaamerate ees teatas Ansip: "Sellel inimesel, kes on tahtnud kõik ausalt südamelt ära rääkida, tuleb alles ajakirjanduse surve peale meelde, et jah, tõepoolest, ta on saanud ka mitmetelt ettevõtjatelt annetusi ja siis ta ütleb täiesti süüdimatult, et ta ei mäleta, kuhu ta need annetused kulutas, kas erakonna tarvis või perekonna tarvis. Kui keegi saab erakonna toetusena annetuse ja jätab selle perekonna eelarve katteks, kuidas teie seda asja kutsuksite?"

Ansip Meikari aususesse ei uskunud. "Ei arva, et kõnealune isik, kes kuulus meie erakonda, oleks olnud oma käitumises aus, aga ma ei taha teid praegu ümber veenma hakata, lugege ise neid kriminaalasja lõpetamise määruses sisalduvad Silver Meikari ütlusi enda ja teiste kohta ja jõudke ise järeldusteni," lausus Ansip ja viitas Delfis ja Eesti Päevalehes ilmunud lugudele, mis põhinevad Reformierakonna rahastamise kriminaalasja lõpetamise määrusel.

Ajakirjandusest on nimelt varem läbi käinud, et Meikarile on tema poliitilise karjääri edendamiseks raha andnud mitmed ärimehed, nende seas Rein Kilk, Raul Markus ja Villu Parvet.

Reformierakond viskas Meikari täna erakonnast välja, sest nende hinnangul Meikar mustas neid Reformierakonna mustast rahastamisest rääkides.