Eile õhtul pandi videokeskkonda Youtube üles video, kus Anonymouse maski kandev tegelane loeb ette järgmise teksti:

Tere Eesti valitsus! Meie oleme Anonymous.
Me näeme, et te ei hooli oma rahvast ja ei näita üles mingit austust.

Näiteks. Eesti väidab, et neil ei ole raha, kuid siis andsid nad Kreekale 357,24 miljonit. Samal ajal on Eesti keskmine palk 2,9 korda väiksem kui Kreekas ning miinimumpalk on 3,1 korda väiksem. Kreekas on 2,2 protsenti rohkem töökohti kui Eestis.

Ja kuidas on lood vanuritega? Kreekas saavad nad pensioni, mis on Eesti omast 6,1 korda suurem. 

Veel vähendatakse mõnede eestlaste palka, samal ajal kui hinnad tõusevad. Samal ajal tõusevad poliitikute palgad kuus 246 eurot. 

See peab lõppema. 
Eesti inimesed, me pole teid unustanud. 

Me oleme Anonymous. 
Me oleme leegion.
Me ei andesta. 
Me ei unusta. 
Eesti, oota meid. 

Eile videokeskkonnas Youtube avaldatud Eesti-teemaline läkitus on ennekõike Anonymouse seisukohavõtt, üleskutset küberrünnakule videos ei sisaldu, teatas riigi infosüsteemide amet. Samas on Eestis infotehnoloogilisi teenuseid rünnatud nii minevikus kui rünnatakse ilmselt ka tulevikus. Eestis hoolitsevad nii riik kui ka erasektor pidevalt oma seadmete ja teenuste turvalisuse eest.

"Riigi Infosüsteemi Amet jälgib olukorda pidevalt. Maailmas on kindlasti palju probleeme, kuid neid ei ole võimalik lahendada küberrünakutega," ütles RIA infoturbe spetsialist Anto Veldre.

Anonymous on anonüümne ja liidriteta rahvusvaheline häkkerite rühmitus, mis on korraldanud arvukalt edukaid rünnakuid suurkorporatsioonide ja potentsiaalselt internetivabadusi ahistavate seaduste ja lepete ACTA, SOPA ja PIPA toetajate vastu. Viimati õnnestus neil rünnata Rootsi riigipanga ja valitsuse veebilehti.