Tartu maakohus kinnitas esmaspäeval Sevastjanovi kriminaalasjas lihtmenetluskokkuleppe, mille kohaselt jäi mehe karistuseks viis kuud vangistust poolteise aasta pikkuse katseajaga, kirjutas Tartu Postimees.

Ka tuleb Sevastjanovil maksta riigi tuludesse 3720 krooni sundraha ning keskkonnainspektsioonile 30 000 krooni loomastikule tekitatud kahju hüvitamiseks.

Prokurör Aro Siinmaa sõnul avaldas lihtmenetluse läbiviimiseks soovi Sevastjanov ise ning kuna kohtualune tunnistas ennast täielikult süüdi, ei näinud prokuratuur sellele takistust.

Kriminaalkaristus tähendab Sevastjanovile relvaloata jäämist. Uut luba saab ta taotleda alles nelja ja poole aasta pärast.

Siinmaa sõnul ei saa kriminaalasi aga käsitleda Sevastjanovi õigust olla edasi Puhja jahiseltsi liige.

Keskkonnainspektsiooni andmeil eksisid Puhja jahiseltsi kütid mullu jahiseaduse vastu kolmel korral. Juulis tappis kuus Ulilas jahti pidanud Puhja jahiseltsi salakütti põdra ja metskitse.

Loata küttimise eest määras keskkonnainspektsioon kõigile 3000 krooni trahvi. Loomastikule tekitatud kahju korvamiseks tuli neil maksta põdra eest 15 000 ja kitse eest 6000 krooni.

Augustis läks neli Puhja jahiseltsi meest jahile Alam-Pedja looduskaitsealale, kus on täielik jahikeeld, ning igaüks sai 600 krooni trahvi. Keskkonnainspektsiooni pressiesindaja Ann Maripuu teatel oli laskevalmis relvadega meestel kaasas ka paar lastud parti.

Karu tapeti 11. oktoobril, kui jahiseltsi 27 meest pidas Alam-Pedja kaitseala piiri lähistel põdrajahti. Karujaht oli tolleks laupäevaks Tartumaal lõppenud, sest maha oli lastud juba kolm karu ja aastalimiit oli täis.