Kingissepa jutu järgi jäi tema ning emakaru ja kahe poja vahele vaid paar meetrit. Esmalt pages ta jooksuga maja poole, kuid pöördus mõne aja pärast aiamaale tagasi pooleli jäänud tööd lõpetama. Emakaru oli selleks ajaks metsaveerele taandunud, pojad jalutasid taluhoovi, kirjutas Pärnu Postimees.

Kingisepp kirjeldas, kuidas umbes 60-70-kilosed karupojad hoovis askeldasid, kasvuhoonesse ronisid, tiiki uudistasid ja aeg-ajalt tagakäppadele püsti tõusid. “Nad olid niivõrd ilusad, nagu koduloomad,” ütles ta. “Mitte kedagi ei kartnud.”

Taluperenaine Linda Rannamäe rääkis, kuidas karud katsusid käpaga ojapervel seisvat vana mootorit ja ronisid hoovil kössitavasse vanasse autosse sisse.

Pruunkarude külaskäigust jäid aiamaale ja Rannametsa ojakaldale käpajäljed ning kasvuhoonele küünetriibud, mis olid seal kolmapäeval selgesti näha.

Loomi jagub Pihke küla Jõe talu ümber teisigi. “Kährikut, rebast oleme näinud. Hunt murdis lamba, ilves pole veel õuele tulnud,” loetles Rannamäe.

Pärnumaa keskkonnateenistuse metsanduse ja jahinduse peaspetsialisti Ado Seimoja jutu järgi on karu ilmumine inimeste sekka üsna haruldane.

“Karu on metsloom ja poegadega seda enam,” lausus ta. Mida karud talust otsisid, ei osanud Seimoja arvata. Seimoja selgitas, et kui karu majapidamisse tikub, tuleks inimestel helistada Nigulasse, keskkonnateenistusse või jahimeestele. “Mõmmiga igal juhul vestlema ei maksa minna,” hoiatas ta.