Karskusliidu esimehe Lauri Beekmanni sõnul on ülioluline, et naised otsustaksid kogu raseduse vältel alkoholist mööndusteta loobuda. "Paraku kostub mõnikord vestlustes või kommentaariumites arvamusi, et vast mingi väike kogus siiski midagi halba ei tee ja siiani on kahjuks kuulda ka arstidest, kes mingitel põhjustel selle hoiatuse tõsidust vähendavad," kommenteeris ta.

USA Tervishoiu Instituut väljastas tänase päeva puhul samuti pressiteate, milles seisab, et ei ole ühtegi tõestatult ohutut alkoholikogust, mis ei väljendaks riski loote arengule.

Alkohol on teratogeen ehk aine, mis võib tekitada loote arenevas ajus väärarenguid. Ükskõik, millisel raseduse kuul naine alkoholi tarvitab, toimib see lootele alati, sest alkohol läbib platsenta täielikult. Nende sünnikahjustuste kõige raskekujulisemaks väljenduseks on fetaalne alkoholisündroom (FAS), mis on mentaalse taandarengu juhtivaks põhjuseks lääne maailmas. Sünnidefektid on pöördumatud ja kestavad terve eluaja.

Paljud riigid on andnud juhised naistele hoiduda alkoholist kohe, kui peret planeerima hakatakse, et vältida tüüpilist olukorda, kus naine saab rasedusest teada alles teisel või kolmandal rasedusnädalal ja on vahepeal alkoholi tarbinud.