Tüüri sõnul oli tal au Kaido Jaansonit tunda mitukümmend aastat, olla tema tudeng, juhendatav ja hiljem enam kui kümme ka ka koos töötada. "Tänu temale jätkasin oma kunagi pooleli jäänud õpinguid ning asusin ka tööle Tartu Ülikooli," selgitas Tüür.

"Need, kes on käinud Jaansoni loengutes, teavad sellest rääkida legende. Tema oskus rääkida loengus mõnikord kahest-kolmest teemast paralleelselt ületas küll mõnikord tudengite vastuvõtuvõimet, kuid igatahes oli ta üks meeldejäävamaid õppejõude. Süsteemsuse ja loogika taotlus ning samal ajal inimlik vastutulelikkus pani enamiku tudengeid temast kõrgelt lugu pidama," meenutas Tüür õppejõudu.

"Kõige kõrgemalt tuleb aga hinnata Kaido Jaansoni panust Rahvusvaheliste Suhete Ringi (RSR) sünni juures 1960ndatel ja selle taaskäivitamisel 1990ndate lõpus. Selle organisatsiooni vilistlaste hulgas on terve plejaad märkimisväärseid tegelasi, kellest väga paljud on end maha jätnud jälje Eesti sise- ja välispoliitikas," lisas ta.

"Paraku alles sellist teksti kirjutades saad aru, kui palju lugusid sa oskad inimesest rääkida ja kui vähe sa temast tegelikult tead. Isegi mitukümme aasta tihedalt suhelmise järel," nentis Tüür.