Enne kohalikke valimisi pani Tammemäe juhitud Põhja-Tallinna linnaosa valitsus Tammmemäe käsul Stroomi randa üles kepikõnnile kutsuva reklaami, mis tekitas Tallinna linnavolikogu revisjonikomisjoni esimees Madis Kübaras (IRL) kahtluse, et tegemist võib olla varjatud valimisreklaamiga, sest pildil oli suurelt kujutatud Tammemäge ennast.

Jaanuaris 2014 tellis komisjon Tartu Ülikooli teadlastelt eksperdihinnangu nimetatud reklaamide tegelikult tajutava tähenduse hindamiseks. Samuti tutvus komisjon riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni kogutud reklaamiasjatundjate hinnangutega nimetatud reklaamidele. Nii teadlased kui ka reklaamispetsialistid hindasid reklaame valimiskampaania raames tehtud isikureklaamideks.

Karin Tammemägi kandideeris 2013. aasta kohaliku omavalitsuse volikogu valimistel Keskerakonna nimekirjas. Keskerakonna valimiskampaania aruandest ei nähtu, et nimetatud reklaami eest oleks tasunud erakond või Karin Tammemägi. Seega on ERJK hinnangul Karin Tammemägi isikliku valimisreklaami eest tasunud Tallinna linnavalitsus. Erakonnaseaduse alusel on juriidilise isiku annetused erakonnale keelatud.

ERJK tegi seega Tammemägile ettekirjutuse keelatud annetus selle tegijale ehk Tallinna linnavalitsusele tagastada. Tammemägi ütles täna, et tegemist polnud valimisreklaamiga, aga ta ei osanud veel öelda, kas ta kaebab ettekirjutuse edasi või maksab Tallinnale raha tagasi.

Linnavalitsuse vastuse kohaselt oli nimetatud reklaamplakati kogukulu 268 eurot ja 80 senti, millele lisandus plakati mahavõtmise kulu, mida pole täpsustatud.

"Ma ei ole veel seda ettekirjutust näinud. Kui ma selle ettekirjutusega tutvun, küll ma siis oskan midagi öelda. Praegu ei ole veel saanud seda lugeda," lausus Tammemägi.