"Põhja-Tallinna valitsus ostis jõuluüritusteks kokku 3000 pakki kommi kaaluga 750 grammi pakk. Kommipakke kingiti jõuluürituste raames peamiselt puudustkannatavatele peredele, puuetega inimestele, pikaajalistele töötutele, aga ka linnaosa politseinike ja päästjate peredele," ütles Tammemägi.

Tammemägi sõnul kingiti koduvisiitide käigus sellest kogusest 697 pakki kommi. Jõulude ajal korraldati Salme kultuurikeskuses detsembris ja jaanuaris kolm jõuluüritust: detsembris üks eesti keeles ja jaanuaris kaks üritust venekeelsele publikule. Üritustele saadeti linnaosa valitsuse poolt kutsed, kutsete alusel said inimesed pärast kontserti ka kommipaki. Kes kontserdile ei saanud tulla, sai kommipaki hiljem kätte linnaosa valitsusest, kuid üritustel olid saalid täis. Veel kingiti kommi lastele näiteks Inglipuu üritustel Maxima kauplustes vanematele inimestele Pelgulinna Seltsi eakate üritusel jne.

"Põhja-Tallinnas on kommipakkide kinkimine vähekindlustatud elanikele juba ligi 20 aastane traditsioon," ütles Tammemägi.

Tammemägi selgitas, miks kommipakkide eest ei makstud ühe maksega. "Kommipakid saabusid linnaosavalitsusele kolmes osas, seetõttu ka maksti vastavalt arvete laekumisele. Ning jõuluüritused toimusid nii detsembris kui ka jaanuaris. Kulud kaetakse selle aasta eelarvest, mil kulu tekkis. Et suurem osa kommipakke kingiti üritustel, siis on loomulik, et osa kuludest tasuti noorsoo ja kultuurisektori eelarvest, sest just see üksus tegeleb linnaosas ürituste korraldamisega."

Mis aga puudutab sotsiaaltöötaja töökohtade koondamist samal ajal, siis Põhja-Tallinna linnaosavanema sõnul on kommipakkide sidumine ametkohtadega meelevaldne. "Need suurusjärgud ei ole paraku omavahel võrreldavad. Lisaks on kommipakkide kinkimine traditsioon ja umbes samas suurusjärgus on komme ostetud ka eelnevatel aastatel."

"Oleme oma energia suunanud peamiselt inimestele, kes vajavad hoolivust ja abi, usun, et tänases maailmaski ei peaks see püüdlus karistatud saama. Seetõttu ei näe ka põhjust tagasi astumiseks," ütles Tammemägi.