"Vaadates Reformierakonna toetuse vabalangust on selge, et praeguseks on nad ületanud ühiskonna taluvuse kriitilise piiri. Kui kobareelnõude ja maksutõusude läbikoputamise Riigikogus võib poliitilise kultuurituse alla liigitada, siis pikalt vindunud Autorollo skandaal heidab välisministri tõttu ebaaususe varju kogu valitsusele,” nentis Karilaid, “Reformierakonna jaoks on auasi paluda välisministril aeg maha võtta, et vältida Eesti renomee ja huvide löögi alla sattumist.”

Karilaid lisas, et välisministri positsioon on keeruline ning vastutusrikas ning tekib õigustatud küsimus, kas Pentus-Rosimannus ikka saab oma tööga praeguses olukorras hakkama. “See kohtusaaga võib olla põhjuseks, miks me ei ole kuulnud välisministrilt sisulisi arutelusid näiteks pagulasküsimuses ja Kreeka kriisi osas. Just sellega tegelemine on aga otseselt välisministri töö.”

“Ühiskond ootab, et selja lööksid sirgeks Reformierakonna koalitsioonipartnerid ning tõestaksid, et nende pidev jutt poliitilistest väärtustest ja eetikast käib kaasas tegudega,” ütles Karilaid, “see on väga hea võimalus sotside uuele esimehele Jevgeni Ossinovskile alustada oma lubatud muutustega poliitikas."