Keskerakonna esimees Edgar Savisaar esitas reedel juhatusele kinnitamiseks Loone kandidatuuri, aga häältega 9-8 lükati see tagasi. Homsel istungil tuleb jälle arutusele Loone kandidatuur.

Keskerakonna juhatuse liige Mailis Reps ütles ERRi uudisteportaalile, et Savisaar on viimasel ajal paljude inimestega kohtunud, mistõttu pidas ta võimalikuks, et homme valitakse Loone ikkagi ära.

Karilaid ütles, et peasekretäri kandidaadi nimetamine on erakonna esimehe õigus. "Oudekki on aktiivne ja suhteliselt jõuline poliitik, peasekretäri kandidaatidest üks haritumaid, rahvusvahelise kogemusega. Loodetavasti homseks on kõik järele mõelnud ja annavad oma toetushääle. Jonnimine pole Keskerakonnale kasulik," ütles Karilaid.

Ta kritiseeris, et Loone oponendid on tema vastu vaid erakonnasisese võimuvõitluse tõttu. Kui praegu kritiseeritakse Loonet selle eest, et ta ei taha peasekretäri ameti võtmisel riigikogust ära tulla, siis varem pole sellist nõuet Karilaiu sõnul olnud. "Pole siiras ja riigimehelik mängureegleid mängu pealt muuta," ütles Karilaid.

Homme tutvustab Keskerakonna volikogu esimees Kalev Kallo ka 11. juunil toimuva volikogu päevakorda, mille juhatus peab kinnitama. Suure tõenäosusega valitakse Keskerakonna presidendikandidaat just sel päeval volikogus.